Ana SayfaGüncelDurumu kritik: Hasta tutuklu Vefa Kartal tam 80 gündür ölüm orucunda

Durumu kritik: Hasta tutuklu Vefa Kartal tam 80 gündür ölüm orucunda

HABER MERKEZİ – 80 gündür ölüm orucunda olan hasta tutuklu Vefa Kartal’ın kardeşi, ağabeyinin eylemini sonlandırması için HDP ile TTB ve İHD’nin devreye girmesi çağrısında bulundu.

Hasta tutuklu Vefa Kartal’ın tutuluğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde başlattığı ölüm orucu eylemi bugün 80’inci gününde.

Sağlık durumu kritik aşamaya gelen ve bilincinin kapandığı belirtilen tutuklu Kartal’ın eylemini sonlandırması için kardeşi Umut Kartal, siyasi partiler ile hak örgütlerine çağrıda bulundu.

Ağabeyinin tutuklu bulunduğu Tekirdağ cezaevinin önünde günlerdir nöbet tutan Umut Kartal, #ÖZGÜRÜZ’e yaptığı açıklamada ağabeyinin temel insan haklarının sağlanması ve cezaevi koşullarının düzeltilmesi için eylemde olduğunu hatırlatarak, “Durumu çok kritik” dedi.

“İzmir’den günler önce gelip cezaevi önünde nöbete başladım, ağabeyimden her an kötü bir haber gelmesinden korkuyorum, ailece zor durumdayız. Bu eylemin bir an önce son bulmasını istiyoruz.”

HDP, TTB ve İHD’nin bir heyet oluşturarak ağabeyi Vefa Kartal’ın 80 gündür devam eden ölüm orucu eylemini bitirmesi için çağrı yapmasını isteyen kardeş Kartal, bugün devreye girilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kartal’ın sağlık sorunları

Yaklaşık iki yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

Hasta tutuklu Kartal, 18 Ağustos 2017 tarihinde İzmir 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeyken de hak ihlallerine karşı açlık grevine girmiş, bu eylemine 114’üncü günde son vermişti.

Previous post
Seyyidhan Kömürcü'nün şiirleri Fransızcada
Next post
Polis aracının çarptığı beş yaşındaki Umut Özalp yaşamını yitirdi