Ana SayfaEkonomiEnflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde

Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde

HABER MERKEZİ – TÜİK verilerine göre tüketici fiyatları Ağustos’ta yüzde 2.30, yıllık bazda ise yüzde 17.90 artış kaydetti. Bu rakamlar enflasyonda 14 yılın yeni zirvesi demek. Enflasyonun son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Merkez Bankası’ndan “Gerekli tepkiyi vereceğiz” açıklaması geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Buna göre tüketici fiyatları Ağustos’ta yüzde 2.30 artarken yıllık enflasyon yüzde 17.90 olarak hesaplandı.

Yurt içi üretici fiyatları geçen ay yüzde 6.60 arttı. Yıllık üretici enflasyonu yüzde 32.13.

Bugün açıklanan verilerle, Türkiye en yüksek enflasyona sahip gelişen ülkeler arasında Arjantin’in ardından ikinci sırada kalmaya devam etti.

Merkez Bankası: Gerekli tepkiyi vereceğiz

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı yıllık enflasyonun yüzde 17,90 ile son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir. Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir” denildi.

Banka, ‘parasal duruşun yeniden şekillendirileceğini’ belirterek, “Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir” dedi.