Ana SayfaGüncelEnis Berberoğlu tahliye edildi

Enis Berberoğlu tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Yargıtay’ın milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulması kararı üzerine Maltepe Cezaevi’nde tutulan Enis Berberoğlu, tahliye edildi. Berberoğlu, cezaevi çıkışında “CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi’ne girdim, yine bir milletvekili olarak çıkıyorum” dedi.

“MİT TIR’ları” haberleri nedeniyle hapis cezası verilen ve 24 Haziran’daki seçimlerde bir kez daha milletvekili seçilerek ‘dokunulmazlık’ hakkı kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında, dün tahliye kararı verildi.

Berberoğlu’na verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onayan Yargıtay, milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına ve serbest bırakılmasına hükmetti.

Tahliye edildi

Yargıtay’ın kararı üzerine Maltepe Cezaevi’nde tutulan Enis Berberoğlu, dün akşam saatlerinde tahliye edildi. Berberoğlu’nu CHP’liler ve ailesi karşıladı.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Berberoğlu, şunları söyledi:

“CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi’ne girdim, yine bir milletvekili olarak çıkıyorum. Yaşadığım aşağı yukarı 16 aylık süreç, üzerinde düşünülecek, Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün birkaç gün aileme, partime danışayım, bundan sonraki hareket tarzımı anlayayım. İlginize çok teşekkür ederim, eski meslektaşlarım. Medyanın beni Maltepe Cezaevi’nde hiç yalnız bırakmadığının farkındayım.”

Berberoğlu hakkındaki kararın, 24 Haziran’da milletvekili seçilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven için de emsal teşkil etmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘MİT TIR’larının Durdurulması’ görüntülerinin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasına ilişkin davada tutuklanmış ve 25 yıl hapis cezası almıştı.

Kararı üst mahkemeye taşıyan Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, İstanbul Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi’nin (İstinaf) mahkumiyet kararını bozduğunu açıklamıştı.

Kararda, “Sırrın daha önce ifşa edildiğinin kabulü halinde gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçunun unsurlarının oluşmayacağı” belirtilmişti.

Kararda ayrıca, Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devam edeceği bilgisi de yer almıştı.

Dosya ise yeniden incelenmek üzere 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen 25 yıllık hapis cezasına ilişkin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin bozma kararını usul ve yasaya aykırı bulduğunu açıklamıştı. Mahkeme, dosyayı iade etmişti.

Yeniden görülen davada Berberoğlu, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Previous post
En çok hekimler hedef alındı: Son beş yılda 60 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
Next post
İki Rüya. Bir Veda. – U. Uraz Aydın