Ana SayfaGüncelErdoğan: Yapımına başlanmayan tüm projeler askıya alındı

Erdoğan: Yapımına başlanmayan tüm projeler askıya alındı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihalesi yapılan ancak yapımına başlanmayan projelerin askıya alındığını duyurdu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde ekonomi vardı.

Döviz kurlarındaki yükselişe karşı yeni adımlar atılacağını söyleyen Erdoğan, “Bu kriz bizim krizimiz değildir” dedi.

Gazete Duvar’ın haberine göre Erdoğan, ihalesi yapılan ancak yapmına başlanmayan projelerin de askıya alındığını duyurdu.

Başta Kanal İstanbul olmak üzere, Boğaz’ın altına yeni tüp geçit ve ‘Millet Bahçeleri’ gibi projeler hükümetin vaatleri arasında yer alıyordu. Erdoğan’ın açıklamasıyla bu projelerin akıbeti belirsiz hale geldi.

Erdoğan’dan faiz mesajı

Erdoğan, Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi faizle ilgili mesajlar da verdi.

“Merkez Bankası bağımsızdır, o kendi kararını alır” diyen Erdoğan, “Faiz konusundaki hassasiyetim değişmedi” diye konuştu ve ekledi: “Bu yüksek faizi düşürelim.”

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Faiz ve enflasyon bir sebep netice ilişkisi olarak masaya yatırdığınız zaman, faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ama yok enflasyon sebeptir faiz neticedir diyorsan, bu işi bilmiyorsun arkadaş. Faizin oranını sen tespit edersin ama enflasyon kendi oluşur. Bugüne kadar Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon oranını tutturduğunu görmedim. Şu anda ben teori konuşmuyorum. Biz pratiğini yaşadık, dünyayı yeniden keşfetmemize gerek yok. TÜSİAD kendileri söylüyor, ‘Faiz çok yüksek’ diye. Ben de diyorum ki bu yüksek faizi düşürelim ya. Geçenlerde baktım, bir reel sektör temsilcisi soruyor ‘Başkanım, yüzde 42 faiz istediler benden.’ Ne kadar için? ‘5 milyon lira için.’ Şimdi bir özel sektör bankası yüzde 42 faiz isterse ayakta durabilir mi?”

Saat 11:58 itibarıyla 6.36 seviyesinde seyreden Dolar/TL kuru, Erdoğan’ın konuşması sırasında 6.54’e kadar yükseldi.




Önceki Haber
Kışanak'ın 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' kitabı 21 Eylül'de raflarda
Sonraki Haber
Gazeteciler Ömer Çelik ve Metin Yoksu hakkında zorla getirme kararı