Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İdlib açıklaması: Rusya ile varılan mutabakatta 12 madde yer alıyor

Erdoğan’dan İdlib açıklaması: Rusya ile varılan mutabakatta 12 madde yer alıyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile varılan İdlib mutabakatında 12 maddenin yer aldığını kaydetti. Erdoğan, maddelerin içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül’de Rusya’nın Soçi kentinde yaptıkları görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında Suriye’nin İdlib vilayetinde hükümet ile silahlı muhalif grupların elindeki kesimler arasında ‘silahtan arındırılmış’ bir bölge kurulmasına karar verdiklerini açıklamıştı.

Buna göre, 15 Ekim tarihine kadar İdlib’de silahlı muhalif gruplar ile Suriye ordusu arasında 15-20 kilometre genişliğinde silahtan arındırılmış bir bölge kurulacak.

Tarafların anlaşmasının detayları kamuoyuna duyurulmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İdlib hakkında açıklamalarda bulundu.

Saray’da düzenlenen etkinlikte konuşan Erdoğan, Rusya ile varılan mutabakatta 12 maddenin yer aldığını açıkladı.

Maddelerin içeriğine ilişkin bilgi vermeyen Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Putin ile yaptığımız görüşmede İdlib’la alakalı barış sürecini nasıl başlattığımızı ifade ettiler. O belgeye imzalar atıldı. İdlib’de artık kan dökülmesin dedik.  Artık gözyaşı dinsin. Onun için de ne adım tacaksak atalım. 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Bu sınırlarımızın ötesinde barışa adımdır. İnşallah devamı gelir.”

Previous post
Çocukları zorla alıkoyup cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 23 yıl hapis
Next post
İstanbul'da da simide zam geldi