Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Merkez Bankası’na: Sabır bir yere kadar

Erdoğan’dan Merkez Bankası’na: Sabır bir yere kadar

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, doların 7 liraya yükselmesini ‘ekonomik suikast’ olarak nitelendirirken, Merkez Bankası’nın faiz artırımı için de ‘Sabır safhasındayım, sabır bir yere kadar’ yorumunu yaptı.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde Merkez Bankası’nın faiz kararı, ekonomideki gidişat ve yerel seçimler vardı.

“Merkez Bankası’nın bağımsızlığının neticesini göreceğiz” diyen Erdoğan, faizlerin 6,25 puan artırılarak yüzde 24’e yükseltilmesine değinerek, “Şu an benim sabır safhamdır. Bu sabır bir yere kadar” diye konuştu.

Erdoğan, Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında hızla değer kaybetmesine ilişkin olarak ise şöyle konuştu:

“Haziran’da seçimlerin ertesi günü 4,60 olan döviz yükselişini buraya kadar anlayabilirdik. ‘Seçim belirsizliği nedeniyle buraya kadar olabilir’ diye baktık. Burdan sonrasını böyle değerlendiremiyoruz. Ağustos’ta 7,00 liraya yükselmesi ekonomik suikasttır.”


Merkez Bankası faizi yüzde 24’e yükseltti


Yerel seçimlere kayyumlu mesaj

Ekonominin gidişatına yönelik ‘mücadele’ verdiklerini de söyleyen Erdoğan, 2019 Mart’ında yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin de mesajlar verdi.

Seçimler için ‘şimdiden hazırlanmamız lazım’ diyen Erdoğan, “Mahalli seçimlerde de bütün oyunları bozmalıyız” dedi ve ekledi:

“Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler. Biz kayyumlarla kısa sürede nasıl hizmetler yaptık oradaki kardeşlerimiz görüyor.”

Previous post
Düzce'de mevsimlik işçileri taşıyan araç devrildi: 5 kişi yaralandı
Next post
Tokat'ta zihinsel engelli bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan üç erkek tutuklandı