Ana SayfaGüncelErdoğan’ın ziyaretine 1 hafta kala: Türkiye’de tutuklu bir Almanya vatandaşı serbest bırakıldı

Erdoğan’ın ziyaretine 1 hafta kala: Türkiye’de tutuklu bir Almanya vatandaşı serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı ziyarete bir hafta kala Türkiye’de tutuklu bulunan bir Almanya vatandaşı serbest bırakıldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de siyasi nedenlerden tutuklu vatandaşlarının sayısının beşe indiğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, Türkiye’de tutuklu bulunan bir Almanya vatandaşının serbest bırakıldığını açıkladı.

Adebahr, böylelikle Türkiye’de siyasi nedenlerden tutuklu Almanların sayısının beşe indiğini belirtti.

DW Türkçe’nin haberine göre Adebahr, yaptığı açıklamada Almanya vatandaşının mahkeme kararıyla Perşembe günü serbest bırakıldığını söyledi.

Ancak sözcü, serbest bırakılan Almanya vatandaşına dair başka bir bilgi paylaşmadı.

Almanya vatandaşının serbest bırakılması haberi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı ziyaretten bir hafta önce geldi.

Erdoğan’ın Almanya ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan’ın ziyaret sırasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geleceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Türkiye’de tutuklu bulunan Almanya vatandaşları iki ülke arasındaki en önemli sorunlardan biri.

En son Almanya vatandaşı İlhami A. “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 3 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezanın infazı ertelenmişti. İlhami A.’ya yurt dışına çıkış yasağı da konmuştu.

Previous post
Rusya'dan İdlib açıklaması: 'Silahtan arındırılmış bölge'nin sınırları üzerinde mutabakat sağlandı
Next post
Şule İdil Dere'nin bilirkişi raporu açıklandı: Kamyon şoförü dahil beş sanık asli kusurlu