Ana SayfaToplumsal CinsiyetFeray Şahin’i öldüren polise ‘iyi hal’ indirimi

Feray Şahin’i öldüren polise ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – Üniversite öğrencisi Feray Şahin’in öldürülmesine ilişkin açılan davada, sanık polis Fatih Burak Aykut’a ‘iyi hal’ indirimi uygulandı. Aykut’a verilen hapis cezası, 5 yıl 3 aya düşürüldü.

Mersin’de, 19 Eylül 2017 tarihinde üniversite öğrencisi Feray Şahin’in polis kurşunuyla öldürülmesine ilişkin açılan davanın altıncı duruşması Kartal’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu yargılanan sanık polis Fatih Burak Aykut ile avukatının hazır bulunduğu duruşmaya, Şahin’in ailesi ile avukatları da katıldı.

Bir önceki duruşmada iddia makamı, sanık hakkında mütalaasını vererek, “taksirle öldürmek”ten cezalandırılmasını talep etmişti.

Sanık polise ‘iyi hal’ indirimi

Şahin ailesinin avukatı mütalaaya tekrardan itiraz ederek, sanığın “kasıtlı bir şekilde öldürmek”ten cezalandırılmasını istedi.

Ailenin itirazını reddeden mahkeme heyeti, sanık Aykut’un “taksirle öldürme” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası almasını kararlaştırdı. Mahkeme, cezada “iyi hal indirimi” yaparak cezayı 5 yıl 3 aya düşürdü.

Kararı duyan anne Aysel Şahin duruşma salonunda fenalık geçirdi. Şahin, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Avukat Akdağ: Öldürme kasıtlı

Duruşmadan sonra açıklamalarda bulunan Şahin ailesinin avukatı Özgür Akdağ, “Burada açık açık kasıtlı bir şekilde öldürme var” diye konuştu. Akdağ, “Bugün verilen karar ne hukuki ne de vicdanidir. Bir üst mahkemeye taşıyacağız. Sanığın gereken cezayı alması için ellimizden geleni yapacağız” sözlerini kaydetti.

“Yargıçların vicdanı rahat mı?”

Baba Bekir Şahin de karara tepki gösterdi.

Kızının tanımadığı bir kişi tarafından öldürüldüğünü belirten Şahin, “Adalet neden bir katili koruma gereği duyuyor?” dedi ve ekledi: “Ortada deliller ve raporlar var. Katilin yalan ifadeleri var. Neden bunlar dikkate alınmadı? Bu kararı veren yargıçların vicdanı rahat mı?”

Baba Şahin: Karar tam bir facia, ikinci kez öldürüldük

Davayla ilgili dün verilen kararın ardından Feray Şahin’in babası Bekir Şahin, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Adalet nerede?” diyerek tepkisini gösterdi.

“Adli tıp raporları, belgeler yok sayıldı. Katilin yalan ifadeleri dikkate alındı. Bir cana 5 yıl, komik bir ceza verildi” diyen baba Şahin, şunları ifade etti:

“Adalet nerede? Ama bunun bir üst mahkeme ve Yargıtay boyutu var, oralarda bu karar kesin bozulur diyorlar. Karar tam bir facia. Aile olarak biz ikinci kez öldürüldük. 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisi bir kız katledildi, verilen ceza çok komik. Baklava çalan, hırsızlık yapanlara bile bundan fazla ceza veriliyor. Kim bu polis, cinayetin başından bu yana hep korundu?”

Previous post
Rusya 'Uçağımız Suriye tarafından vuruldu' dedi, İsrail'i sorumlu tuttu
Next post
Ekonomik büyüme fetişizmine karşı AB'ye ortak açık mektup