Ana SayfaDünyaFlorence Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi

Florence Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi

HABER MERKEZİ – ABD’nin doğu yakasını etkisi altına alan Florence Kasırgası nedeniyle birçok evi su bastı, sel sularının bir metreye ulaşabileceği uyarısında bulunuldu. Kuzey ve Güney Karolina’da hayatını kaybedenlerin sayısı ise 13’e yükseldi.

ABD’nin doğu yakasını vuran Florence kasırgasının etkili olduğu Kuzey ve Güney Karolina’da hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi.

10 milyon kişiyi etkileyebileceği belirtilen kasırganın karaya vardıktan sonra tropik fırtınaya dönüştüğü ve hızının saatte 145 kilometreden 80 kilometreye gerilediği belirtildi.

NTV’nin haberine göre sel nedeniyle Kuzey ve Güney Karolina’da birçok evi su bastı.

Yetkililer, sel sularının bir metreye ulaşabileceği uyarısında bulunurken iki eyalette bir milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı.

Kuzey Karolina’nın Wilmington kentinde de şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, sel yüzünden çok sayıda evi su bastı.

Bölgede nehir yüksekliği rekor seviyeye ulaşırken, binlerce kişi için tahliye emri verildi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Karolina’yı ‘felaket bölgesi’ ilan ettiği duyuruldu.

Öte yandan Trump’ın gelecek hafta bölgeye ziyaret düzenleyebileceği belirtildi.

“Felaket” düzeyinde sel uyarıları yapılmıştı

Kasırganın kategorisi 2. dereceye düşürülse de FEMA yöneticisi Brock Long, rüzgarın daha geniş bir alanda hissedileceğini ve beklenen yağış miktarının da sabit kaldığını söylemişti:

“Bu çok tehlikeli bir fırtına. İç bölgelerde su baskınları çok fazla kişiyi öldürüyor ve maalesef buna tanıklık etmek üzereyiz. Evlerini tahliye etmeyenler için zaman dolmak üzere. Okyanus yükselmeye başlayacak.”

Previous post
Dün tahliye edilen avukatlardan 4’ü yeniden tutuklandı
Next post
Üç mülteci işçi hayatını kaybetmişti: Denizli’deki iş cinayeti sonrası üç tutuklama