Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar’da 130. gün: “Yanlıştan dönülsün, yoksa bu işçi direnişi daha çok büyüyecek”

Flormar’da 130. gün: “Yanlıştan dönülsün, yoksa bu işçi direnişi daha çok büyüyecek”

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 130 gündür eylemlerini sürdüren işçilerden Bayram Demirel, özellikle maddi anlamda birçok sıkıntı yaşamalarına rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Demirel, “İnşallah yanlıştan dönerler. Yoksa bu işçi direnişi ve işçi dalgası daha çok büyüyecek ve bu ülkeyi saracak” diye konuştu.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında, Petrol-İş Sendikası’nda sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın yaklaşık 130 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem 130. gününde devam ediyor.

Her sabah saat 09.00’da fabrika önüne gelen işçilerden Nurhan Güler, 14 yıllık emeğinin ve çocuklarının haklarını aradığını kaydetti.

“Hakkımızı alana kadar davamızın peşinde olacağız” diye ekleyen Güler, “Yetkili merciiler bizi duymamakta ısrar ediyor. Gözlerini ve kulaklarını tıkıyorlar bu duruma. Ama biz yine de sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Çığlıklarımız göğe yükselecek” diye konuştu.

Taştan: Sermayedarlara yenilmeyeceğiz

Bir diğer Flormar işçisi Emrah Taştan da sermayedarlara yenilmeyeceklerini söyledi.

“Kapıları yükselttiler, brandalar, tel örgüler çektiler. Ama biz kapıda direnmeye devam ediyoruz” diyen Taştan, mücadelelerini şöyle anlattı:

“Bu sadece bir Flormar direnişi değil. Bugün 3.Havaalanı’nda da işçiler direniyor. Bu direniş işçi sınıfının direnişidir. Bizler kazandığımız zaman sadece Flormar işçileri değil bütün işçi sınıfı kazanmış olacak.”

‘Direniş daha çok büyüyecek’

Flormar işçisi Bayram Demirel ise, birçok siyasi partinin seçimlerde kendilerini ziyaret ettiğini ancak seçimlerden sonra kimsenin uğramadığını dile getirdi.

Maddi anlamda zorlandıklarına değinen Demirel, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“130 gündür burada işçilerin cebine para girmiyor. Sağdan soldan gelen yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz. İdare ediyoruz. Ama yetmiyor. Geçinemiyoruz. Burada çoğu insan evli ve çocuğu var. Devlet okulları özel okul gibi olmuş. Her okulda bir kıyafet zorunluğu var. Yani pazardan alınmış kıyafeti çocuğuna giydiremiyorsun. Bu çocuklara bir takım kıyafet almak 150 TL. Her şeye zam geldi. Burada bunun karşılayabilecek çok az insan var. Bunlardan dolayı zaten mağduruz. Bir de burada işten atıldığımız için ayrıca mağduruz. Burada 25/2 maddesinden çıkartıldığımız için başka bir yerde de işe giremiyoruz.” 

Her şeye rağmen sonuna kadar mücadele edeceğini sözlerine ekleyen Demirel, son olarak hükümetin işverenin yanında olduğuna dikkat çekerek, “İnşallah yanlıştan dönerler. Yoksa bu işçi direnişi ve işçi dalgası daha çok büyüyecek ve bu ülkeyi saracak” diye konuştu.


MA’dan kısaltılarak derlenmiştir.



Önceki Haber
Gerekçe Rusya'dan S-400 alınması: ABD'den Çin'e yaptırım
Sonraki Haber
Tanzanya'da gemi battı: En az 86 kişi hayatını kaybetti