Ana SayfaGüncelGazeteci Deniz Yücel’in tazminat talebine ret

Gazeteci Deniz Yücel’in tazminat talebine ret

HABER MERKEZİ – Gazeteci Deniz Yücel’in “haksız tutuklandığı” gerekçesiyle Türkiye aleyhine tazminat talebiyle açtığı dava reddedildi. Yücel’in avukatı Ok, temyize gideceklerini söyledi.

Türkiye’de bir yıl tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz Şubat ayında tahliye edilen Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye aleyhine tazminat davası açmıştı.

Yücel’in avukatı Veysel Ok, Yücel’in “haksız tutuklamaya uğradığı” gerekçesiyle 2 milyon 980 bin Türk Lirası tutarında açtığı tazminat davasının reddedildiğini açıkladı.

DW Türkçe’nin haberine göre Ok, dpa’ya yaptığı açıklamada İstanbul 17. Ceza Mahkemesi’nin ret için bir gerekçe göstermediğini söyledi.

Bir hafta içinde temyize gideceklerini belirten Ok, Türkiye’de sonuç alamamaları halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını aktardı.

Türkiye ve Almanya vatandaşı olan 44 yaşındaki Deniz Yücel, hakkında iddianame olmaksızın bir yıl Türkiye’de tutuklu kalmış, 16 Şubat 2018 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Deniz Yücel’in, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasındaki görüşmeden bir gün sonra tahliye edilmesi ise “pazarlık” tartışmalarına yol açmıştı.

Tahliyesinin ardından Almanya’ya dönen Yücel hakkında “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddialarıyla açılan davanın ilk duruşması Haziran ayında yapılmıştı. Yücel’in beraat talebi ise reddedilmişti.

Yücel’in yargılandığı davanın ikinci duruşması 20 Aralık’ta görülecek. Savcılık, Yücel hakkında 18 yıla kadar ağır hapis cezası talep ediyor.

Previous post
Albayrak'a göre ekonomide sorun yok
Next post
Vefa Kartal 82 gündür ölüm orucunda, TTB heyetinin ziyareti bekletiliyor