Ana SayfaGüncelGazeteciler Ömer Çelik ve Metin Yoksu hakkında zorla getirme kararı

Gazeteciler Ömer Çelik ve Metin Yoksu hakkında zorla getirme kararı

HABER MERKEZİ – Redhack’in yayınladığı Bakan Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle 6 gazeteci hakkında açılan davanın son duruşmasına katılmayan gazeteciler Ömer Çelik ve Metin Yoksu hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirme kararı çıkarıldı.

Redhack’in yayınladığı Bakan Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan 6 gazeteci hakkında açılan davanın dördüncü duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yargılanan gazeteciler Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Eray Saygın’ın hazır bulunduğu duruşmaya, gazeteciler Ömer Çelik ile Metin Yoksu katılmadı.

Duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, uluslararası gazeteci örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kişi izledi.

Duruşmada söz alan gazetecilerin avukatları müvekkillerinin adli kontrol tedbirleri ile yurtdışı yasaklarının kaldırılmasını ve dijital materyallerinin teslim edilmesini talep etti.

İddia makamı ise verdiği mütalaasında avukatlarının talebinin reddini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti adli kontrollerin devamına karar verdi.

MA’nın haberine göre mahkeme heyeti ayrıca, bu duruşmaya gelmeyen Ömer Çelik ve Metin Yoksu’nun sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bir sonraki duruşma 8 Ocak 2019 tarihinde görülecek.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, gazetecilerden Ömer Çelik, Derya Okatan, Metin Yoksu, Eray Sargın’ın “Örgüt propagandası” ve “Bilişim sistemini engelleme bozma verileri yok etme veya değiştirme” suçlamalarından, Mahir Kanaat’ın ise “Örgüt üyeliğinden” yargılanması isteniyor.

Tunca Öğreten hakkında ise “Bilişim sistemini engelleme bozma verileri yok etme veya değiştirme” ve “Örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek”ten ceza verilmesini isteyen savcı, Almanya vatandaşı Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in dosyasını ayırmıştı.

Tutuklanan gazeteciler KHK ile kapatılan DİHA’nın haber müdürü Ömer Çelik, Diken eski editörü Tunca Öğreten ve BirGün çalışanı Mahir Kanaat, 24 Ekim’de ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Mahkeme Öğreten ile Kanaat’ın tutukluluğunun devamına, Çelik’in ise tahliyesine karar vermişti.

Gazetecilerden Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat da davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Yapımına başlanmayan tüm projeler askıya alındı
Sonraki Haber
Merkez Bankası faizi yüzde 24'e yükseltti