Ana SayfaGüncelGençlik festivali GezginFest Van başlıyor

Gençlik festivali GezginFest Van başlıyor

HABER MERKEZİ – Kürt illerindeki ilk gençlik festivali olma özelliğini taşıyan ve yarın başlayacak olan GezginFest Van kapsamında 22 grup ve sanatçı dinleyicilerle buluşacak.

Van Gölü kıyısında bulunan Gevaş Ada İskelesi’nde yapılacak olan, Kürt illerindeki ilk festival GezginFest Van yarın başlıyor.

Interrail Turkiye & Hayal Kahvesi ortaklığıyla gerçekleştirilen festival, üç gün sürecek.

Yaklaşık bir aydır hazırlık çalışmaları sürdürülen festival ile ilgili tüm çalışmalar tamamlanırken, festival alanında yiyecek içecek stantları, oyun alanları, film gösterilerinin yapılacağı alanlar ile kamp alanı da katılımcılar için hazırlandı.

Dopdolu bir festival programı

50 binden kişinin katılımın beklendiği festival boyunca 22 grup ve sanatçı sahne alacak.

Festivalin ilk günü Athena, Kardeş Türküler, Manga, Selçuk Balcı, Sena Şener, Emir Can İğrek ve Kurtalan Ekspresi sahne alacak. İkinci günde; Mohsen Namjoo, İlkay Akkaya, İlyas Yalçıntaş, Fatma Turgut, Can Gox ve Timsahın Gözyaşları sahneyi paylaşıyor.

Festivalin son günü 9 Eylül’de ise Teoman, Selda Bağcan ve Boom Pam!, Oceans of Noise, Can Bonomo, Melek Mosso, Ahmet Aslan ve Yener Çevik sahne alacak.

Festivalin son gününde Akdamar Kilisesi’nde üç yıl aradan sonra yapılacak olan ayin için de binlerce kişinin kente gelmesi beklenirken, Van’daki tüm otel ve konaklama mekanları doldu.

Dün itibariyle Vangölü Ekspres seferleriyle Türkiye’nin birçok kentinden binlerce kişi kente gelirken, ayrıca festival alanına kent merkezinden her an ulaşım da sağlanacak.




Önceki Haber
İstanbul'un Sarıyer ilçesi için sel uyarısı
Sonraki Haber
Mavi hap mı, kırmızı hap mı? - Nejat Uğraş