Ana SayfaGüncelGün Matbaacılık davası: Sekiz çalışana tahliye

Gün Matbaacılık davası: Sekiz çalışana tahliye

HABER MERKEZİ –  Kayyum atanan Gün Matbaacılık’ın 21 çalışanı hakkında açılan davanın ilk duruşması, Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda görüldü. Mahkeme, 13 çalışanın tutukluluk halinin devamına hükmederken, 8 kişinin tahliyesine karar verildi.

Kayyum atanan Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin’in de aralarında bulunduğu 21 matbaa çalışanın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Silivri Cezaevi’nin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmada, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Basın İş’in avukatları ve Özgürlük Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlar hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan davanın ilk duruşmasında avukatlar savunma yaptı.

Savcı, verdiği mütalaasında tüm tutukluların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Duruşmaya karar için ara verildi.

Sekiz çalışana tahliye

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sekiz matbaa çalışanı için tahliye kararı verdi.

Mahkeme, aralarında matbaa sahibi Kasım Zengin’in de bulunduğu 13 kişinin tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Dava hakkında

Gün Matbaacılık davasında, matbaa sahibi Kasım Zengin’in de aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklu yargılanıyor.

Matbaa hakkında hazırlanan iddianamede kayyum atanmasının gerekçesi olarak, matbaanın bastığı 110 kadar yayın için toplatma kararı verilmesi ve gazete, kitap ve dergilerin yazar, genel yayın yönetmenleri ve eser sahipleri hakkında devam eden davalar gösteriliyor.

Bir diğer gerekçe ise Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin TSK’nin Afrin’e operasyonunu eleştirel bir şekilde manşetine taşıması ve bu gazete nüshalarının Gün Matbaacılık tarafından basımının yapılması oldu.

85 sayfalık iddianamenin 60 sayfasına yakını Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 20 Ocak 2018’den sonra çıkan nüshaları yer yer alıyor.

İddianamede, matbaada basılan “Zimanê Kurdi” isimli Kürtçe dilbilgisi kitabı için de “sözde Kürtçe dil bilgisi” ifadelerine yer verilerek suçlama konusu yapılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gündem 'silahtan arındırılmış bölge': Ankara, Tahran ve Şam'dan İdlib açıklamaları
Sonraki Haber
AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz istifa etti