Ana SayfaÇalışma YaşamıGüngördü ve Yerdelen’in işlerine geri dönmek için başlattıkları yürüyüş 5’inci gününde

Güngördü ve Yerdelen’in işlerine geri dönmek için başlattıkları yürüyüş 5’inci gününde

HABER MERKEZİ – Çıkarıldıkları ilerine geri dönebilmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan işçiler Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen mahkemeyi kazanmalarına rağmen işe alınmadıklarını belirterek, “AKP mahkeme kararını tanımıyor” dedi.

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’ndeki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarılan işçi Kenan Güngördü, belediye binası önünde başlattığı oturma eyleminin 174. gününde 24 Eylül’de Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

Güngördü’nün başlattığı eyleme güvenlik soruşturması gerekçesiyle Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde atılan Sinan Yerdelen de katıldı.

Güngördü ve Yardelen eylemlerinin 5’inci gününde Sakarya Kent Merkezi’ndeki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde polis ablukası eşliğinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve Eğitim Sen üyeleri de destek verdi.

MA’da yer alan habere göre haksız ve hukuksuz bir şeklide işten atıldıklarını belirten Güngördü, şunları söyledi:

“Bir cadı avı başlatıldı. Onlardan olmayan, onlar gibi düşünmeyen tüm muhalifler ihraç ediliyor. Biz de binlerce işçiden iki kişiyiz. Ve bugün Ankara’ya yürüyüşümüzün 5’inci günü. Sadece işimizi ve ekmeğimizi istiyoruz. Mahkemelerin verdiği kararlara uymayan AKP ve uzantıları artık mahkeme kurallarını ve kararlarını hiçe sayıyorlar. Kime gideceğimizi bilemez olduk. Mahkemelere gittik. Kazandık. İşimize iade edildik. Ama bu kararlara rağmen 178 gündür eylemdeyiz.”

Güngördü ve Yardelen yarın Eskişehir’e varmayı planlıyor.

Previous post
"Leyla Güven tutukluyken af teklifi nasıl görüşülecek?"
Next post
Meteoroloji'den tropik fırtına uyarısı geldi, teknelerin denize açılması yasaklandı