Ana SayfaGüncelHasta tutuklu Vefa Kartal 78 gündür ölüm orucunda

Hasta tutuklu Vefa Kartal 78 gündür ölüm orucunda

HABER MERKEZİ – Hasta tutuklu Vefa Kartal, cezaevindeki hak ihlallerine karşı ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 78 gündür ölüm orucunda.

24 yıldır cezaevinde olan Vefa Kartal isimli hasta tutuklu, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 78 gündür ölüm orucunda.

Kartal’ın ölüm orucuna başlama gerekçesi cezaevinde maruz kaldığı hak ihlalleri.

Ailesinin verdiği bilgiye göre Kartal’ın sağlık durumu kötüye gidiyor ve bilinci kapanmaya başladı.

Yaklaşık 2 yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

‘Yürüyecek durumda değil’

Vefa Kartal’ın kardeşi Umut Kartal, ağabeyiyle en son 12 Eylül’de telefonla görüştüğünü anımsatarak, “En son konuştuğumuzda ‘Hiçbir şey beklemiyorum artık. Sadece onurumla öleceğim’ dedi. Dün yeniden aradığımızda artık yürüyebilecek durumda olmadığı için telefonla görüşmeye gelemedi. Cezaevi yönetimine, kendisini ziyaret etmek istediğimizi söyledik. Fakat izin vermediler. Kapalı görüşe izin var. Ama onun kapalı görüşe gelebilecek durumu yok” ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için de ölüm orucuna başladığını belirten Kartal, “Yapılan şahsi bir direniş değildir. Ölüm eşiğinde olan yüzlerce tutuklunun durumuna dikkat çekmektir. Sessiz sedasız bir ölüm yerine onurlu bir duruş göstermek istedi. Kendisinin yanındayız” dedi.

Vefa Kartal, 18 Ağustos 2017 tarihinde İzmir 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeyken hak ihlallerine karşı açlık grevine başlamıştı. Kartal, açlık grevinin 114’üncü gününde eylemine son vermişti.


Hasta tutuklu ölüm orucunda, bilinci kapanmaya başladı

Previous post
Fitch, Türkiye için enflasyon beklentisini yükseltti
Next post
Rusya'dan İdlib açıklaması: 'Silahtan arındırılmış bölge'nin sınırları üzerinde mutabakat sağlandı