Ana SayfaGüncelHayatın Sesi yöneticilerine toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası

Hayatın Sesi yöneticilerine toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’nun yöneticileri Mustafa Kara, İsmail Gökhan Bayram ve Gökhan Çetin’e toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’na ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava kapsamında yargılanan Hayatın Sesi Televizyonu’nun sahibi Mustafa Kara ve ortağı İsmail Gökhan Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Gökhan Çetin vareste tutuldukları için duruşmaya katılmadı.

Duruşmayı EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, MLSA Direktörü Barış Altıntaş, IPI Türkiye Savunuculuk Koordinatörü Caroline Stockford, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve birçok gazeteci izledi.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre duruşmada ilk olarak avukat Devrim Avcı esasa ilişkin beyanda bulundu. Avcı, yalnızca Hayatın Sesi Televizyonu’nun değil, ulusal ve uluslararası birçok kanalın 10 Ekim Ankara Katliamı ve peşi sıra yine Ankara’da ve İstanbul’da meydana gelen patlamaların haberini yaptığını hatırlattı.

Avcı, gazetecilerin bu tür haberleri verme yükümlülüğü olduğunu anımsattı, atılı suç unsurlarının oluşmadığını vurgulayarak beraat talep etti.

Toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Mustafa Kara, İsmail Gökhan Bayram ve Gökhan Çetin’e 3 yıl 9’ar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Davanın üçüncü duruşmasında mütalaasını veren savcı, televizyonun sahipleri Kara ve Bayram ile Genel ve Sorumlu Müdürü Çetin’in “zincirleme şekilde örgüt propagandası” suçunu işlediklerini sabit görerek ayrı ayrı 13 yıla kadar hapislerini talep etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eğitim-Sen kurucularından Rezzan Yangöz yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
'Beautiful Boy’dan yeni fragman