Ana SayfaToplumsal CinsiyetHelin Palandöken’in babası bireysel silahlanmaya karşı imza topluyor: ‘Başka Helinler ölmesin’

Helin Palandöken’in babası bireysel silahlanmaya karşı imza topluyor: ‘Başka Helinler ölmesin’

HABER MERKEZİ – Mustafa Yetgin tarafından silahla öldürülen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, ‘başka Helinler ölmesin’ diyerek bireysel silahlanmaya karşı il il gezerek imza topluyor.

İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde Mustafa Yetgin isimli erkek, lise öğrencisi Helin Palandöken’i silahla öldürmüş, iki kişiyi de yaralamıştı.

Cinayete ilişkin açıklan davada Yetgin’e, “Tasarlayarak çocuğu kasten öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Yetgin’i araçla olay yerine götüren tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ise “delil yetersizliği” gerekçesiyle beraat etmişti.

Bireysel silahlanma dursun diye ülkeyi geziyor

Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, devletin bireysel silahlanmanın önüne geçecek adımlar atması için il il dolaşıp imza topluyor.

Yetgin’in ifadesinde, “silahı internet üzerinden aldım” demesi üzerine bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için imza kampanyasını başlattığını söyleyen Palandöken, kampanyayı İstanbul ve İzmir’den sonra Çukurova illerinde sürdürüyor.

Meclis’te konuya ilişkin sundukları önergenin AKP tarafından reddedildiğini belirten Palandöken şunları söyledi:

“Benim kızım internet üzerinden alınan bir kaçak silah yüzünden öldü. Daha 17 yaşındaydı. Bizler TBMM’de bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için önerge verdik. Fakat iktidar partisi tarafından bu kabul edilmedi.”

‘Siz halkın oylarıyla buradaysanız, biz de halkın imzalarıyla buradayız’

MA’ya konuşan Palandöken, önergenin 5 kez reddedilmesi üzerine kampanyayı başlattığını belirterek, “Onlara bu sefer, ‘siz halkın oylarıyla buradaysanız, biz de halkın imzalarıyla buradayız. Halk varsa siz de varsınız’ diyeceğiz. İstanbul başta olmak üzere birçok ili gezdik. Çukurova’ya geldik. Burada da imzalarımızı toplayacağız. Hedefe ulaşmak için her yeri gezeceğim” dedi.

İnternet üzerinden silah satın alma ve bireysel silahlanmanın yasaklanması için mücadelesini sonuna kadar götüreceğini kaydeden Palandöken, internet üzerinden silahların ekmek peynir gibi satıldığına dikkat çekti.

‘Başka Helinler ölmesin’

Palandöken, devamla şunları aktardı:

“Başka Helinler ölmesin diye bu kampanyayı yürütüyorum. İmzaları topladıktan sonra TBMM Başkanlığı’na vermek için Meclis önünde bir açıklama yapacağım. Bireysel silahlanmanın önüne geçerek başka Helinlerin ölmesini istemiyorum.”

Palandöken’in, TBMM Başkanlığı’na verilmek üzere topladığı imza dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Ülkemizde bireysel silahlanma her geçen gün artmakta ve bu silahlarla her geçen gün masum insanlar hayatını kaybetmektedir. İşbu dilekçeyle, bireysel silahlanmanın önlenmesi ve insanların ateşli silahlara ulaşmalarının zorlaştırılması amacıyla bir komisyonun kurulmasını ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Varlık Fonu’nda yeni yönetim: Başkan Erdoğan, vekili Albayrak
Sonraki Haber
Manisa'da tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: 32 kişi yaralandı