Ana SayfaGüncelİmralı’da yeni karar: Zaten görüştürülmeyen avukatlara 6 ay daha görüş yasağı

İmralı’da yeni karar: Zaten görüştürülmeyen avukatlara 6 ay daha görüş yasağı

HABER MERKEZİ – Bursa 1. İnfaz Hakimliği, 6 Eylül 2018’de verdiği kararında İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile diğer üç tutuklunun avukatlarıyla görüşmesini 6 ay süreyle yasakladı. Öcalan, 7 yıldır avukatlarıyla görüştürülmüyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Bursa 1. İnfaz Hakimliği’nin, İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan ile diğer tutuklular Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş hakkında yeni bir karar verdi.

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Yasin Kobulan’ın haberine göre hakimlik, 6 Eylül 2018 tarihinde verdiği kararda, avukatların müvekkilleri ile görüşmesi 6 ay boyunca yasakladı.

Bursa 1. İnfaz Hakimliği’ne talepte bulunan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan hakkında 2005 ila 2009 yılları arasında verilmiş olan 11 ayrı hücre cezası ve 2009 yılındaki 156 sayfalık mektubuna dair disiplin kurulu kararını yasaklamaya gerekçe gösterdi.

Söz konusu kararda, ziyaretçi kabulünün yasaklanması ve yazılı haberleşmeleri ile telefonla görüşmelerinin kısıtlanmasına yer verilmedi.

Habere göre hakimlik, 2 Mart 2018 tarihinde verdiği kararda ise ziyaretçi kabulünün yasaklanmasına hükmetmiş ve yazılı haberleşmeler ile telefonla görüşmelere kısıtlama getirmişti.

Öte yandan hakimliğin kararına karşı Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz ise reddedildi.

7 yıldır avukatlarıyla görüştürülmüyor

19 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan bu yana da ailesiyle görüştürülmüyor.

Müzakerelerin sürdüğü dönemde devrede olan, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) vekillerden oluşan ‘İmralı Heyeti’ de 5 Nisan 2015’ten bu yana İmralı’ya gidemiyor.

Avrupa Konseyi İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) gibi uluslararası kuruluşların girişimleri ise yetersiz bulunarak eleştiriliyor.