Ana SayfaEkolojiİstanbul Valiliği’nden fırtına uyarısı: Deniz kabarabilir, çatılar uçabilir

İstanbul Valiliği’nden fırtına uyarısı: Deniz kabarabilir, çatılar uçabilir

HABER MERKEZİ – ‘Kırbaç’ adı verilen tropik fırtınanın yarın Ege kıyılarına ulaşması beklenirken İstanbul Valiliği’nden de uyarı geldi. Yayımlanan açıklamada, “Fırtınanın neden olabileceği deniz kabarması, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile kara, hava ve deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Akdeniz’de oluşan ve ‘Kırbaç Kasırgası’ olarak da adlandırılan tropik fırtınanın Pazar günü Türkiye’nin Batı kesimlerini etkilemesinin beklendiğini açıklamıştı.

Meteoroloji dün yayımladığı uyarılarda, Ege Bölgesi ve Marmara’nın batısında şiddetli fırtına ve aşırı yağış beklendiğini de duyurmuştu.

Başta Ege Bölgesi olmak üzere birçok ilde bir dizi önlem alınırken, İstanbul Valiliği de şiddetli fırtınayla ilgili bir uyarı yayımladı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre; ilimizin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi’nde rüzgarın, 30.09.2018 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, 01.10.2018 Pazartesi günü sabah saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Pazartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli fırtınanın neden olabileceği deniz kabarması, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile kara, hava ve deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

İhtiyaç halinde ve acil durumlarda yardım talep edilebilecek telefon numaralarını da paylaşan Vailik, açıklamayı şöyle sonlandırdı:

“112 Acil Yardım, 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 159 Karayolları telefon numaraları ile İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonlar aranarak yardım talep edilebilir.”


Meteoroloji’den tropik fırtına uyarısı