Ana SayfaDünyaJuventus oyuncusu Emre Can’dan cinsiyetçi sözler: ‘Kadın değiliz, futbol oynuyoruz’

Juventus oyuncusu Emre Can’dan cinsiyetçi sözler: ‘Kadın değiliz, futbol oynuyoruz’

HABER MERKEZİ – Juventus oyuncusu Emre Can, Valencia maçında Ronaldo’nun kırmızı kart görmesine ilişkin “Kadın değiliz, futbol oynuyoruz” şeklinde cinsiyetçi bir ifade kullandı. Can, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak özür diledi.

Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Juventus’un Valencia ile karşı karşıya geldiği müsabakada, Juventus oyuncusu Cristiano Ronaldo, rakibinin saçını çektiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü.

Takım arkadaşı Emre Can, Ronaldo’nun kırmızı kart gördüğü pozisyona ilişkin “O pozisyon kırmızı kart mı olmalıydı? Saçına dokunduğu için mi? Biz kadın değiliz. Futbol oynuyoruz” dedi.

Can’ın bu cinsiyetçi sözleri özellikle kadınlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Gelen tepkiler üzerine Twitter adresinden bir ‘özür’ açıklaması yayınlayan Can, “Cristiano Ronaldo’nun oyundan atılmasıyla ilgili açıklamam tepkilere neden oldu. Beni tanıyan herkes benim kadınlara ve eşitliğe yönelik saygımı bilir… Amacım, takımımızın oyununu etkileyen yanlış bir kararı eleştirmekti. Yaptığım yorumlar herhangi bir zarar verdiyse içtenlikle özür dilerim” ifadelerini kullandı.