Ana SayfaGüncelKabine sonrası Kalın’dan açıklama: Okullarda 20 bin sivil güvenlik görevlisi görevlendirilecek

Kabine sonrası Kalın’dan açıklama: Okullarda 20 bin sivil güvenlik görevlisi görevlendirilecek

HABER MERKEZİ – Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, okullarda 20 bin sivil güvenlik görevlisi görevlendirileceğini duyurdu. Ayrıca Kalın, karma eğitim sisteminin devam edeceğini ancak isteyenler için karma olmayan bir sistem de oluşturulabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da yapıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, okullarda 20 bin sivil güvenlik görevlisinin görevlendirileceğini bildirdi.

Kalın ayrıca okullarda yeni dönemde 60 bin temizlik görevlisinin de görevlendirileceğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini savunan Kalın, “Türk ekonomisiyle ilgili panik havasının olmadığını ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görülen dönemin de kısa sürede aşılacağından eminiz. Orta Vadeli Program önümüzdeki birkaç hafta içerisinde açıklanacak, ekonomik üretimle, dengelerle ilgili önemli bir yol haritası oluşturacak” diye konuştu.

‘Karma olmayan eğitim de verilebilir’

‘Karma eğitim kaldırılıyor’ şeklindeki söylentilere de yanıt veren Kalın, kız ve erkek çocuklarının istedikleri takdirde ayrı sınıflarda eğitim alabileceğine ilişkin yeşil ışık yakarak şunları söyledi:

“Karma eğitim sistemi devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir. Bu tamamen gönüllük esasına bağlı olarak hem eğitim veren kurum açısından böyledir hem de oraya çocuklarını gönderecek aileler açısından, çocuklar açısından… Dolayısıyla burada opsiyonları çoğaltmak suretiyle bir demokratik görev yerine getirilmiş oluyor.”

‘İdlib’e saldırıların ciddi diplomatik sonuçları olur’

Rusya ve Suriye ordusunun İdlib’e yönelik operasyon tartışmalarına da değinen Kalın, “Saldırılar ciddi diplomatik sonuçları olur. Göç dalgası Avrupa’ya da sıçrar. İdlib konusunda dünya kamuoyu elini taşın altına koysun. Bütün taraflar yapıcı katkıda bulunmalı” dedi.

‘ABD arabulucu vasfını yitirmiştir’

Kalın, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington’daki ofisinin kapatılmasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“ABD arabulucu vasfını yitirmiştir. Bu, Amerikan yönetiminin Filistin meselesi ve Orta Doğu barış sürecine bakışıyla ilgili son derece kaygı verici, endişe verici bir tutum içerisinde olduğunu göstermektedir. Filistin halkının meşru davalarında yanında olacağız.”




Önceki Haber
Mazaret bildirmesine rağmen: Yüksekdağ zorla SEGBİS'e çıkarıldı
Sonraki Haber
Tutuklu avukatların davası: 'Somalı ailelerin, devrimcilerin avukatlığını yapmak suç sayıldı'