Ana SayfaGüncelKadıköy’de gözaltındaki işçiler ile dayanışmak için eylem yapanlar serbest bırakıldı

Kadıköy’de gözaltındaki işçiler ile dayanışmak için eylem yapanlar serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alınan 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi için İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen eylemde gözaltına alınan 31 kişi serbest bırakıldı.

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda çalışma koşullarının düzeltilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması için eylem yapan inşaat işçilerinin kaldıkları işçi koğuşlarına 15 Eylül sabahı düzenlenen şafak baskını sonucu yüzlerce işçi gözaltına alınmıştı.

Bu yaşananlara karşın Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) ile İnşaat-İş’in çağrısıyla İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Kalkedon Meydanı’nda gözaltındaki işçilerin serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi amacıyla bir araya gelmek isteyenler polis tarafından engellenmişti.

Kalkedon Meydanı’nı ablukaya alan polis, aralarında Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, DİSK Yönetim Kurulu (YK) Üyesi Kamber Saygılı, avukat Oya Öznur ve AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç’ın da olduğu 31 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar arasında sendikacılar ve eylemcilerin yanı sıra birçok gazetecinin de olduğu öğrenilirken, sokak aralarında bir araya gelen kitleye polisin biber gazı ve plastik mermi sıktığı belirtilmişti.

Gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı

Cumartesi günkü eylemde gözaltına alınanların tamamının serbest bırakıldığı bildirildi.

Avukat Oya Öznur ve AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç Pazar akşamı serbest bırakılırken, geriye kalan 29 kişi bugün serbest bırakıldı.


3. Havalimanı’nda çalışan işçi anlatıyor: Esir kampında gibiyiz