Ana SayfaGüncelKağıt krizi: İzmir’de yedi yerel gazete çıktığı gün sayısını kısalttı

Kağıt krizi: İzmir’de yedi yerel gazete çıktığı gün sayısını kısalttı

HABER MERKEZİ – Döviz fiyatlarındaki artışın kağıt fiyatlarını vurması sonrası krize giren yedi yerel gazete, pazar günleri çıkmama kararı aldı.

Kağıt fiyatlarındaki artış sonrası krize giren gazete ve dergiler, ilk iş olarak fiyatları yükseltti.

Bu adımın gazetelere nasıl yansıyacağı merak konusu olurken, İzmir’de yayıncılık yapan yedi yerel gazete ise bundan sonra pazar günleri çıkmama kararı aldı.

Aralarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ait 9 Eylül, Ege Telgraf, Haber Ekspres, Yenigün, İlk Ses, Yeni Bakış ve Ticaret’in de bulunduğu gazetelerin bundan böyle pazar günleri okuyucularıyla buluşamayacakları bildirildi.

9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attilâ yaptığı açıklamada, “Ekonomik sıkıntılar, döviz kurundaki artış ve gazete kağıdı ithalatındaki zorluklar yüzünden artık pazar günleri yayımlanmayacağız” dedi.

Ne oluyor?

Tamamına yakını ithal edilen gazete ve dergi kağıdı nedeniyle zor günler geçiren basılı medya organları ya yayınlarını durduruyor ya da yayınlarına ara veriyor.

Döviz kurlarıyla bağlantılı olarak kağıt fiyatlarının yükselmesi nedeniyle geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Aydınlık gazetesi üç gün boyunca yayınlanmamıştı. Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine de zam yapıldı.

Bağımsız yayınevleri de aynı şekilde zor günlerden geçiyor.

Kâğıt fiyatlarının dolara bağlı olarak üç kat artmasının ‘basına büyük darbe vurduğunu’ belirten Türkiye Gazeteciler Sendikası ise hükümete çağrı yaparak kâğıt krizine acil bir çözüm bulunmasını aksi halde yeni kapanmalar yaşanacağını söylüyor. Sendika, “Kısa vadede kâğıtta vergiler sıfırlanmalıdır” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Beden, Tıp ve Felsefe"
Sonraki Haber
AA: Bedelliye başvuru yarım milyona yaklaştı