Ana SayfaDünyaKamişlo’da çatışma çıktı, ’11 Suriye askeri ile 7 asayiş üyesi yaşamını yitirdi’

Kamişlo’da çatışma çıktı, ’11 Suriye askeri ile 7 asayiş üyesi yaşamını yitirdi’

HABER MERKEZİ – Kamişlo’da özerk yönetime bağlı Asayiş üyeleri ile Şam yönetimine bağlı askerler arasında çıkan çatışma sonucu iki taraftan da yaşamını yitirenlerin ve yaralananların olduğu açıklandı.

Kuzey Suriye kentlerinden Kamişlo’da özerk yönetime bağlı İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) ile rejime bağlı askerler arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Havaalanı yakınlarında bu sabah saatlerinde çıktığı belirtilen çatışmada iki taraftan da kayıpların olduğu aktarıldı.

Suriye askerlerinden 11, asayiş üyelerinden de 7 kişinin hayatını kaybettiği Kamişlo İç Güvenlik Güçleri Komutanlığı tarafından açıklandı.

Suriye’den yayın yapan ANHA’nın aktardığı açıklamaya göre saldırıya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Suriye rejim güçlerine ait 3 araçtan oluşan bir devriye, bugün Kamişlo’da güçlerimizin olduğu bir alana girmiş ve bazı sivilleri alıkoymuştur. Rejim devriyesindeki askerler noktamızı geçtiğinde hafif ve orta silahlarla güçlerimize ateş etmiştir. Güçlerimiz saldırıya karşılık vermiştir.”

Açıklamanın devamında, çıkan çatışmada Suriye askerlerinden 11’inin hayatını kaybettiği, ikisinin de yaralandığı belirtildi. Ayrıca çatışmada, Asayiş üyelerinden yedisinin hayatını kaybettiği, birisinin de yaralandığı kaydedildi.

Previous post
'Anons'a Venedik Film Festivali'nden ödül
Next post
İran'dan Hewler'deki parti merkezlerine saldırı: 10'u aşkın kişi yaşamını yitirdi