Ana SayfaBilim ve TeknolojiKaraburun Bilim Kongresi başladı

Karaburun Bilim Kongresi başladı

HABER MERKEZİ – “Ne Yapmalı” başlığıyla bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Karaburun Bilim Kongresi, HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Karaburun Bilim Kongresi, İzmir Karaburun’da 5-9 Eylül 2018 tarihi arasında gerçekleştiriliyor.

Kongrede eğitimden siyasete kadar toplumsal muhalefetin odağında yer alan birçok farklı konuyla ilgili Lenin’in 1892’de yazdığı kitaba atıfta bulunarak “Ne yapmalı?” sorusu etrafında tartışmalar yürütülecek.

Kongre, bugün Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

Hamzaoğlu: ‘Ne yapmalı, nasıl yapmalı’ tartışmaları bizleri zenginleştirecek

Fotoğraf: Çağlar Özbilgin

Konuşmasına barış mücadelesine dikkat çekerek başlayan Hamzaoğlu, “16. yüzyıldan itibaren üniversiteler, özellikle 19. yüzyıl itibariyle bilginin üretildiği başlıca kurumlar haline gelmişti. Ama günümüzde doğrunun üretildiği yer haline getirilmeye çalışılıyor. Ve kısmen de başarılı olunuyor” diyerek bilimin, üniversitelerin bugünkü dejenere edilmiş haline vurgu yaptı.

Kapitalizmin motivasyon araçlarının yok oluşunun başlangıcının yaşandığını söyleyen Hamzaoğlu, bugünün ikna ve motivasyon aracının şiddet olarak kendini var ettiğini ifade etti.

Toplumun temeline inemeyen siyasetlerin, hedeflerin ve politikaların bir yere varamadığını söyleyen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Benimsenen tüm mücadelelerin, doğru ya da yanlış, toplumların yaşamlarında değişiklik yaratmış alanlardan olduğu görülebilir. Bu sebeple bu salonlarda ‘ne yapmalı, nasıl yapmalı’ tartışmalarının bizleri zenginleştireceğine inanıyorum.”

Kongre, açılış konuşmasının ardından oturumlarla devam ediyor.


Kongrenin programının tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.


Bu haberde Evrensel ve MA’dan yararlanılmıştır.