Ana SayfaDünyaFlorence Kasırgası: Kuzey Karolina’da en az beş kişi hayatını kaybetti

Florence Kasırgası: Kuzey Karolina’da en az beş kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Çok sayıda insanının yaşamını yitirmesine neden olabileceği belirtilen Florence Kasırgası, dün gece ABD’nin doğu kıyılarına ulaştı. Ülkenin doğusundaki Kuzey Karolina eyaletinden gelen ilk bilgilere göre en az beş kişi yaşamını yitirdi.

Florence Kasırgası, dün gece saatlerinde ABD’nin doğu yakasına ulaştı.

Yaklaşık 10 milyon kişiyi etkileyebileceği belirtilen kasırga nedeniyle yaşamını yitiren insanlar olduğu bildirildi.

Kuzey Karolina’nın Wilmington kentinde bir anne ve bebeği evlerinin üzerine ağacın düşmesi sonucu hayatını kaybederken, daha sonra üç kişinin daha yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Uzmanlar, kasırganın çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine neden olabileceği uyarısında bulunurken, Kuzey Karolina, Güney Karolina ve Virginia eyaletlerinde toplam 1,7 milyon kişinin yaşadığı bölgeler için tahliye emri verildi.

3 günde 8 aylık yağmur bekleniyor

Ulusal Hava Durumu Hizmetleri Merkezi uzmanı Brandon Locklear’a göre Kuzey Karolina’ya, normalde 8 ayda düşecek yağmur miktarının 2 ya da 3 gün içinde düşecek.

Elektrik kesintileri ve su baskınları

Kuzey Karolina’da, kasırga nedeniyle yoğun yağışın etkili olmaya başladığı ve 500 bin kişinin elektriğinin kesildiği bildirildi.

Saatteki hızı 150 kilometreyi bulan fırtına tüm etkisini göstermeden bazı bölgelerde su baskınları da yaşanmaya başladı.

‘Felaket kapıda’

Federal Acil Durum Kurumu (FEMA) ise su baskınlarının denizden uzak bölgelerde de felaketlere yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kuzey Karolina Valisi Roy Cooper da yaptığı açıklamada, “Hazırlıkları tamamlamak için süre neredeyse doldu. Felaket kapıda, yaklaşıyor” demişti.

Florence Kasırgası için “En şiddetli kasırga olabilir” uyarıları yapılırken, ABD Başkanı Donald Trump da videolu bir mesaj yayımlayıp, “Bu, ülkemizde görülen en büyük kasırgalardan biri olacak… En büyük öncelik kendinizi korumanız” diye konuşmuştu.

“Felaket” düzeyinde sel uyarıları yapılmıştı

Kasırganın kategorisi 2. dereceye düşürülse de FEMA yöneticisi Brock Long, rüzgarın daha geniş bir alanda hissedileceğini ve beklenen yağış miktarının da sabit kaldığını söylemişti:

“Bu çok tehlikeli bir fırtına. İç bölgelerde su baskınları çok fazla kişiyi öldürüyor ve maalesef buna tanıklık etmek üzereyiz. Evlerini tahliye etmeyenler için zaman dolmak üzere. Okyanus yükselmeye başlayacak.”


Bu haber BBC Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
Tutuklu avukatların tamamı tahliye edildi
Next post
Burhan Sönmez'in son romanı 'Labirent' raflarda