Ana SayfaGüncelLanthimos’un son filmi ‘The Favourite’ da Filmekimi’nde

Lanthimos’un son filmi ‘The Favourite’ da Filmekimi’nde

HABER MERKEZİ – Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un beşinci filmi “The Favourite”, bu yıl 5-14 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek, sonra belli başlı şehirleri dolaşacak olan Filmekimi programında yer alıyor.

“Köpek Dişi”, “Kutsal Geyiğin Ölümü” ve “Istakoz” gibi filmlerin yönetmeni Yorgos Lanthimos’un yeni filmi “The Favourite” (Sarayın Gözdesi) Filmekimi’nde Türkiye seyircisi ile buluşacak.

Venedik’ten Jüri Büyük Ödülü ve başrol oyuncusu Olivia Colman’a En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini getiren Lanthimos’un bu dönem filmi, izleyiciyi 18. Yüzyıl İngiltere’sinde sarayda geçen kalp kırıcı bir gönül macerasına ve içinden türlü entrikalar geçen sıradışı bir iktidar savaşına götürüyor.

Filmin başrollerinde Colman’a Emma Stone, Rachel Weisz ve Nicholas Hoult gibi isimler eşlik ediyor.

Filmin konusu şöyle:

İngiltere’nin Fransa ile savaş halinde olmasına rağmen Kraliçe Anne dikkatini daha çok ördek yarışları ve ananas ziyafetlerine ayırmaktadır. Sağlığı bozulan Kraliçe Anne’in yerine ülkeyle kraliçenin en yakın arkadaşı olan Leydi Sarah ilgilenmektedir.

Saraya yeni giren hizmetçi Abigail ise kendini Leydi Sarah’ya sevdirir, kısa zamanda konumu yükselir ve Kraliçe Sarah’nın güvenilir danışmanı olup kendi planlarını sunduğunda, ülkeyi yönetmek karmaşıklaşır.


“The Favourite”ın daha önce paylaşılan fragmanını da aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:


17. Filmekimi’nde şu ana kadar belli olan filmler

Halüsinatif bir deneyim: Gaspar Noé’nin son filmi ‘CLIMAX’ de Filmekimi’nde

Previous post
Hasta tutuklu 77 gündür ölüm orucunda, bilinci kapanmaya başladı
Next post
"Türksat'ta yeniden yayın yapabilmenin tek yolu var, o da iktidarın değişmesi"