Ana SayfaGüncel“Leyla Güven tutukluyken af teklifi nasıl görüşülecek?”

“Leyla Güven tutukluyken af teklifi nasıl görüşülecek?”

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, MHP’nin af yasası teklifine ilişkin olarak, “Leyla Güven cezaevindeyken TMK ile paralel bütün bu tutsakları göz ardı ederek nasıl bir af tasarısı görüşebilir bunu şaşkınlıkla izliyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, Meclis’teki HDP Grup Toplantı Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temelli, MHP’nin Meclis’e taşıdığı af yasası teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin en büyük sorununun ‘adalet ve yargı sorunu’ olduğunu ve bunu da AKP iktidarının yarattığını belirten Temelli, “Toplumla alay eder gibi yargıyı olabildiğince taraflı hale getirmiş bunların aldığı kararları iki yıl boyunca yaşadık. Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz tutsak, binlerce arkadaşımız cezaevinde. Bütün bunlar karşımızda iken bu Meclis nasıl bir af tasarısı görüşecek merak içindeyiz” dedi.

‘Leyla Güven tutukluyken af teklifi nasıl görüşülecek?’

Temelli, 24 Haziran seçimlerinde ‘dokunulmazlık’ kazanmasına rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Leyla Güven cezaevinde iken TMK ile paralel bütün bu tutsakları göz ardı ederek nasıl bir af tasarısı görüşebilir bunu şaşkınlıkla izliyoruz. Türkiye’nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük sorunlardan biri adalet sorunudur. Bunun acilen demokratikleştirilmesi gerekiyor. Acilen tarafsız bir yargı gerekiyor. Bu gerçekleşmediği sürece hiçbir adaletsizliği ortadan kaldırmak mümkün değildir. Bu tür kanunlar sorunları daha da derinleştirecek.”


Tutuklu HDP’li vekil Güven’e Demirtaş ve Baluken’in kitapları verilmedi