Ana SayfaGüncelMHP: Af teklifimiz 162 bin hükümlüyü kapsıyor

MHP: Af teklifimiz 162 bin hükümlüyü kapsıyor

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, partisinin af teklifini açıkladı. Yıldız’ın açıkladığı düzenleme 162 bin hükümlüyü kapsıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin af teklifini açıkladı.

Yıldız’ın açıklamasına göre af teklifi, 19 Mayıs 2018’e kadarki suçlarda cezadan 5 yıl şartlı indirim öngörüyor.

Feti Yıldız, “19 Mayıs 2018’den sonraki suçlar kapsam dışı bırakılmıştır” dedi.

Teklifte, “Mustafa Kemal Atatürk aleyhine ve devlete karşı işlenen suçlar, terör suçları, cinayet, cinsel, kadın ve çocuklara yönelik suçlar” kapsam dışında tutuldu.

Pazartesi günü Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtilen teklifin yasalaşması halinde 162 bin 989 hükümlünün aftan faydalanacağı da kaydedildi.

Erdoğan ve Bahçeli af teklifi için ne diyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP’lilerin “Gündemimizde yok” dediği af teklifine ilişkin bu ayın başlarında yaptığı açıklamada “Sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesini yapmıştı.

Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunulacağını belirten Bahçeli, diğer partilerle de konunun paylaşılabileceğini ifade etmişti.

Af teklifinin ‘genel af’ değil, infaz sürelerinde değişiklik içerdiğini, genel af gibi algılanmasının doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, “Meclis nasıl karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu dikkate almak lazım” diye konuşmuştu.

Bahçeli’nin af önerisini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kimi şartlar sıralayarak ilk kez konuya açık kapı bırakmıştı.

Bir kez daha ‘bizim gündemimizde olan bir şey değil’ diyen Erdoğan, “Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz” demişti.

Cezaevlerinde bir doluluk olduğunu söyleyen Erdoğan, ‘kriteri’ ise şöyle izah etmişti: “İlke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur.”