Ana SayfaGüncelMHP’nin af teklifi yasalaşırsa Alaattin Çakıcı tahliye edilecek

MHP’nin af teklifi yasalaşırsa Alaattin Çakıcı tahliye edilecek

HABER MERKEZİ – MHP’nin verdiği af teklifi yasalaşırsa bundan 163 bin kişi faydalanacak. Tahliye edilecekler arasında MHP lideri Bahçeli’nin ziyaret ettiği, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın yanısıra oyuncu ve yazarlar da var.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), af yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Partinin af teklifinde işkence, eziyet, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile devlete karşı işlenen suçlar kapsam dışı bırakılırken, teklifin yasalaşması halinde 162 bin 989 kişinin yararlanacağı belirtildi.

Mayıs 2018’e kadar işlenen suçları kapsayan teklifin yasalaşması halinde o tarihe kadar işlenen suçlarda beş yıl şartlı indirime gidilecek. Sanık, cezanın son bir yılını da denetimli serbestlikle dışarıda geçirecek.

Peki, teklifin yasalaşması halinde aftan yararlanabilecek isimler kimler?

Vatan’dan Çağdaş Ulus’un haberine göre aracıyla önündeki otomobile çarparak aynı aileden biri çocuk üç kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yazar ve senarist Emrah Serbes ile organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tahliye edilecekler arasında.

Aldığı 13 yıl 4 ay hapis cezasının infaz yasasına göre üçte ikisini (8 yıl) cezaevinde geçirmesi beklenen Emrah Serbes, bir yıldır cezaevinde. Serbes, 7 yıl sonra cezaevinden çıkacaktı.

Ancak teklif yasalaşırsa Serbes’in 7 yıllık cezasından 5 yıl indirime gidilecek. Cezası 2 yıla düşecek olan Serbes, yine aynı yasa teklifindeki “mahkumlar cezasının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir” hükmü nedeniyle 1 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.

Uyuşturucudan ceza alan oyuncular cezaevinden kurtulacak

Yine yasa teklifi ile uyuşturucu suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca da cezaevine girmekten kurtulacak. Aynı davada 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan şarkıcı Cenk Eren de infaz yasasına göre cezasının yatarı 4 yıl 2 ay olduğu için bu teklifin kabul edilmesi halinde cezaevine girmeyecek.

Haberde, teklifte cezasından indirim alabilecek suçlular kapsamında uyuşturucu suçlarından cezaevinde bulunan 50 bin 386 kişinin de bulunduğu belirtiliyor.

MHP, indirimden yararlanacakların çocuk yaştaki ‘torbacı’ denilen kişiler olduğunu ve onların sorunlarına dikkat çekmek için teklife dahil edildiğini savunuyor.

Ne olmuştu?

2004’ten bu yana cezaevinde olan Çakıcı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilmişti.

Bahçeli 24 Haziran seçimleri öncesinde ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı kastederek, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti. Hükümet ise Bahçeli’nin çağrısını geçiştirmişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken HDP’ye ise tehditler savurmuştu.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmış, Bahçeli ise kendisini ziyaret etmişti.

Previous post
Flormar'da 134. gün: 'Seçim döneminde gelip söz verdiler bugün yine biz bize kaldık'
Next post
Kaybolmaya yüz tutmuş Koçgiri Kürtçesi ile yazılmış bir kitap: "Rû û Kûr”