Ana SayfaEkonomiMoody’s’in Türkiye raporunda şirket borçları vurgusu

Moody’s’in Türkiye raporunda şirket borçları vurgusu

HABER MERKEZİ – Moody’s, zayıflayan ekonomiye karşı en savunmasız yatırım şirketinin Doğuş Holding, çeşitlendirilmiş tüketici ürünleri grubunun ise Yaşar Holding olduğunu kaydetti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’ye ilişkin olarak yeni raporunu yayınladı.

Raporda, büyümede yavaşlamaya ve TL’nin (Türk Lirası) değer kaybetmesinin sürmesine rağmen derecelendirmeye tabi olan Türkiye merkezli çoğu şirketin kredi kalitesini, önümüzdeki 12-18 ay boyunca potansiyel refinansman risklerinden koruyabileceği belirtti.

Moody’s, zayıflayan ekonomi ve değer kaybeden TL karşısında en savunmasız yatırım şirketinin Doğuş Holding ve çeşitlendirilmiş tüketici ürünleri grubunun Yaşar Holding olduğunu ifade etti.

Dolar/euro cinsinden borç geri ödemesinin çok daha maliyetli hale gelmesiyle TL’nin sert değer kaybının, Türkiye merkezli şirketlerin döviz borç yüklerini daha ağırlaştırdığını söyleyen Moody’s, en kötü etkilenen kesimin, döviz geliri veya dövize endeksli geliri olmayan korunmamış kısa vadeli döviz borcu olan kaldıraçlı şirketler olduğunu belirtti.

Moody’s raporda, “Türkiye’nin bankacılık sistemi ve ekonomisinin geneli açısından dış fon bulmanın sıkılaşması halinde, Türk şirketlerinin kredi kalitesi için en büyük risk, şirketlerin borçlanmaya erişiminde olası bir azalma (olacaktır), ancak bu şu anda bu Moody’s’in baz senaryosu değil” dedi.