Ana SayfaKültür-SanatMurakami’nin öyküsünü temel alan gizemli bir gerilim: “Burning” Filmekimi’nde

Murakami’nin öyküsünü temel alan gizemli bir gerilim: “Burning” Filmekimi’nde

HABER MERKEZİ – Usta yazar Haruki Murakami’nin aynı isimli kısa öyküsünü temel alan, Cannes’da tüm eleştirmenlerin beğenisini kazanan ve Filmekimi’nin programında da yer alan “Burning”den yeni bir fragman paylaşıldı.

Bu seneki Filmekimi programında da yer alan “Burning”den yeni bir fragman yayınlandı.

Yönetmenliğini Lee Chang-dong’un üstlendiği film, yazar Haruki Murakami’nin aynı isimli kısa öyküsünden sinemaya uyarlanmış.

Filmin başrollerini ise Koreli oyuncu ve moda ikonu Yoo Ah-in, izleyicilerin “Walking Dead” ve “Okja”dan tanıdığı Steven Yeun ile Jeon Jong-seo paylaşıyor.

Dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da tüm eleştirmenlerin beğenisini kazanan ve FIPRESCI ödülünü alan film, vasıfsız bir genç, âşık olduğu güzel kız ile zengin ve küstah bir adam arasındaki aşk üçgeni ekseninde bir öfke ve saplantı hikâyesini anlatıyor.

Bant Mag. sinema editörü Melikşah Altuntaş’ın film hakkındaki değerlendirmesi şöyle:

(…)Burning, ilk kitabını yazmakla sınanan, hayalgücü oldukça geniş kahramanını, üçlü bir aşkın kıskacında bırakırken, tuhaf ve gizemli bir gerilimin de ortasına atıyor. İlerledikçe daha da zenginleşen hikayesi, hayatta kendine daha pasif bir rol seçmiş kahramanının kendinden üstün bulduğu ve tam bu nedenle edimsel anlamda tıkandığı her birey ve her şeyle hesaplaşmasını, saniye saniye büyük bir soğukkanlılıkla takip ediyor. İnsanın tenine işleyen diyaloglarının yanı sıra, Chang-dong’un ustalıkla kurduğu bazı unutulmaz mizansenlerle de sinema tarihinde kendine özel bir yer edinmesi kaçınılmaz film, tek kelimeyle bir anlatı harikası.

Filmin daha önce paylaşılan fragmanına BURADAN bakabilir, yeni fragmanını da aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Halüsinatif bir deneyim: Gaspar Noé’nin son filmi ‘CLIMAX’ de Filmekimi’nde

Lanthimos’un son filmi ‘The Favourite’ da Filmekimi’nde

Filmekimi’nin programı belli oldu

Previous post
Ekonomik güven endeksi son 9 yılın en düşük seviyesinde
Next post
Antik Mısır'dan bir papirüs deşifre edildi, sihirli bir aşk büyüsü ortaya çıktı