Ana SayfaGüncelNazlı Ilıcak hakkında müebbet hapis istemi

Nazlı Ilıcak hakkında müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında, “casusluk” suçlamasıyla yargılandığı davada  müebbet hapis cezası istendi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında 2015’te yayınlanan bir yazısı nedeniyle “casusluk” suçlamasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ilıcak’ın tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi’nden SEGBİS’le bağlandığı duruşma, mahkemeye ulaşan belgelerin okunmasıyla başladı.

Ardından söz alan Ilıcak’ın avukatı, “Basın Kanunu’nda dava açmak için öngörülen süre aşılmıştır. Davanın düşmesi gerekir” dedi.

Ilıcak, mahkeme başkanının mahkemeye ulaşan bir CD hakkında sorduğu soruya, “Ben o CD’yi görmedim. Ben köşe yazımdan dolayı yargılanıyorum” diye konuştu ve ekledi:

“Ben belge yayınlamadım. Sadece belge içeriğine dair açıklamada bulundum. Belge yayımlandıktan sonra herkes paylaşabilir çünkü artık sır olmaktan çıkmıştır. Bahsedilen belge bana Twitter’dan ulaşmıştır.”

‘Gazetecilere böyle belgelerin gelmesi olağandır’

Mahkeme başkanının, “Türkiye’de çok sayıda gazeteci var, neden bu belge size gönderildi” diye sorması üzerine Ilıcak, “Bu belge başkasına da gönderilmiş olabilir. Gazetecilere böyle belgelerin gelmesi olağandır” cevabını verdi.

Daha sonra eksik husus kalmadığını ve soruşturmanın genişletilmesi talebinin de olmadığını belirten savcı, esas hakkında mütalaasında Nazlı Ilıcak’ın “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklamak” suçunu düzenleyen TCK 330. madde uyarınca cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme başkanı bir sonraki duruşmayı 9 Ekim’e erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İş cinayetleri raporu: Ağustos'ta en az 180 işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
9 aydır tutukluydu: Gazeteci Barış Ceyhan tahliye edildi