Ana SayfaÇalışma YaşamıÖztiryakiler’de işçi kıyımı: ‘Kriz var’ denildi, fatura 200’den fazla işçiye kesildi

Öztiryakiler’de işçi kıyımı: ‘Kriz var’ denildi, fatura 200’den fazla işçiye kesildi

HABER MERKEZİ – Ekonomik gidişatın kötüye gidişiyle mutfak sektörünün köklü şirketlerinden Öztiryakiler’de de işçi kıyımı yapıldı. İşçiler, 200’ü aşkın çalışanın işten çıkarıldığını kaydetti.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişatla birlikte işten çıkarma haberleri daha sık duyulur hale geldi.

Son olarak mutfak ekipmanları sektöründen Öztiryakiler’de 200’ü aşkın işçi işten çıkarıldı.

Konuya dair Evrensel’e konuşan işçiler, bayram öncesi herkesin yıllık izne çıkartıldığını, üç vardiyanın tek vardiyaya düşürüldüğünü söyledi.

Tüm işçilerin tek vardiyada çalıştırılmasıyla ‘personel fazlası olduğu’ algısı yaratıldığına dikkat çeken işçiler, “Patron bu algı doğrultusunda işçi atarken zorlanmıyor, rahatlıkla işten atmaları gerçekleştiriyor” dedi.

İşten atılanların sayısının 200’ü aştığını belirten işçiler, şunları kaydetti:

 “Önce kıdem tazminatı hakkını henüz kazanamamış olanlar atıldı, geriye kalanların ise bölümleri değiştirildi. Patron herkesi ikna etti ‘Kriz var’ diyerek. Kriz bitince herkesi geri alacağını iddia etse de biz bu işçi düşmanı tutumu daha önce sendikal faaliyet yürüten arkadaşlarımız işten atıldığında da görmüştük.”

Öztiryakiler hakkında

Türkiye’de 4 Bölge Müdürlüğü, 50 bayii, 65 yetkili servisine sahip Öztiryakiler, endüstriyel mutfak sektöründe iç piyasada lider durumdaki şirketlerden biri.

1958 yılında kurulan Öztiryakiler’in 1200 çalışanı bulunuyor.