Ana SayfaDünyaPanahi’den görüntülü mesaj

Panahi’den görüntülü mesaj

HABER MERKEZİ – İran’da tutuklu bulunan ve rejimce infaz edilmesine sayılı günler kalan Kürt siyasi aktivist Ramin Hossein Panahi, cezaevinden gönderdiği görüntülü mesajında, infazı engellemek için mücadele edenlere seslendi. Panahi, “Ben terörist değilim. Sivil bir aktivistim. İran halkının,  özellikle de Kürdistanlıların özgürlüğü için mücadele ediyorum” dedi.

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan ve hakkında idam kararı verilen 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi, infazı engellemek için mücadele edenlere cezaevinden gönderdiği görüntülü bir mesajla seslendi.

Bir veda mesajına benzeyen konuşmasında Panahi, İran rejiminin hakkında öne sürdüğü tüm suçlamaları reddediyor.

Kendisinin sivil bir aktivist olduğunu belirten Panahi, ‘İran halkıyla birlikte Kürdistanlıların özgürlüğü için mücadele ettiğini’ söylüyor.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Panahi’nin mesajı şöyle:

“Selam ve saygılarımla.

Ben Ramin Hüseyin Penahi. Recayişar zindanında tutuluyorum.

Bana destek veren herkese, halkıma teşekkür ediyorum.

Ben Kürdistan halkının özgürlüğünden yana bir aktivistim. Kürdistan halkına da İran halkına da bana verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu destek beni mutlu ediyor.

Hakkımdaki iddiaları bir kez daha tekzip ediyorum. Ben terörist değilim. Sivil bir aktivistim. İran halkının,  özellikle de Kürdistanlıların özgürlüğü için mücadele ediyorum.

Herkesin gözlerinden öperim.”

Görüntülü mesajı aşağıdaki bağlantıdan da izleyebilirsiniz:

Ne oldu?

24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi, İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanmıştı.

Panahi İran rejimince yakalandığında günlerce işkence gördü, aylar sonra çıkarıldığı mahkemede ise “Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmaktan” idam cezasına çarptırıldı.

O dönem Sine Cezaevi’nde tutulan Panahi’nin 3 Mayıs’ta idam edileceğinin açıklamasından kısa bir süre sonra yeğeni Niştiman Hossein Panahi kendini asarak yaşamına son verdi.

Birçok sivil toplum örgütü yaptıkları açıklamalarla İran rejim güçlerini bir an önce idamı durdurmaya çağırdı. Özellikle idamdan bir gün önce yapılan kampanyalar neticesinde idam kararı askıya alındı. Ancak karar toptan kaldırılmadı.

Son olarak Panahi’nin kardeşi, cezaevi yetkilerinin kendilerine ağabeyinin Salı günü yani 4 Eylül’de idam edileceğini bildirdiklerini ifade ederek, duyarlılık çağrısında bulundu.

Previous post
"Ekonomik krizin etkisi henüz görülmedi, asıl problemler sonbaharda netlik kazanacak"
Next post
Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde