Ana SayfaDünyaRamin Hossein Panahi idam edildi

Ramin Hossein Panahi idam edildi

HABER MERKEZİ – Hakkında idam kararı verilen Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin cezasının infaz edildiği kardeşi tarafından duyuruldu.

İran rejimince hakkında idam kararı verilen 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin cezasının bugün infaz edildiği açıklandı.

Panahi’nin kardeşi Amcad Hossein Panahi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Ramin idam edildi” dedi ve Aryen TV’ye de bağlanarak bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.

Öte yandan Artı Gerçek’e konuşan Panahi’nin avukatı Hüseyin Ahmedi Niyaz da müvekkilinin idam edildiğini doğruladı.

Ne olmuştu?

24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi, İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanmıştı.

Panahi İran rejimince yakalandığında günlerce işkence gördü, aylar sonra çıkarıldığı mahkemede ise “Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmaktan” idam cezasına çarptırılmıştı.

O dönem Sine Cezaevi’nde tutulan Panahi’nin 3 Mayıs’ta idam edileceğinin açıklamasından kısa bir süre sonra yeğeni Niştiman Hossein Panahi kendini asarak yaşamına son vermişti.

Birçok sivil toplum örgütü yaptıkları açıklamalarla İran rejim güçlerini bir an önce idamı durdurmaya çağırdı. Özellikle idamdan bir gün önce yapılan kampanyalar neticesinde idam kararı askıya alınmıştı. Ancak karar toptan kaldırılmamıştı.

Panahi’nin kardeşi, cezaevi yetkilerinin kendilerine ağabeyinin 4 Eylül’de idam edileceğini bildirdiklerini ifade etti, ancak Panahi’nin infazı gerçekleştirilmemişti.

4 Eylül’de ailesiyle görüştürülen Panahi, “Açlık grevimi sonlandırdıktan sonra beni idam etmek istiyorlar. Ama ben ölüme kadar açlık grevinde kalacağım ve idam edeceklerse de beni öyle alsınlar” demişti.




Önceki Haber
Yasak sürüyor: Cumartesi Anneleri’ne yine polis engeli
Sonraki Haber
İran'da Zanyar ve Luqman Muradi de idam edildi