Ana SayfaDünyaRusya’da metroda bacaklarını açarak oturan erkeklere çamaşır sulu protesto

Rusya’da metroda bacaklarını açarak oturan erkeklere çamaşır sulu protesto

HABER MERKEZİ – Rusya’da Anna Dovgalyuk isimli aktivist kadın, metroda erkeklerin bacaklarını  açarak oturmasını protesto etmek için üzerlerine çamaşır suyu ile su karışımı bir sıvı döktü.

Rusya’nın St. Petersburg kentinde aktivist Anna Dovgalyuk, metroda erkeklerin bacaklarını çok geniş biçimde açarak oturmasını protesto etmek için çamaşır suyuna başvurdu.

Dovgalyuk, hazırladığı çamaşır suyu ve su karışımı sıvıyı, metroda rahatsız edici biçimde oturan erkeklerin üzerine döktü.

Sputnik’te yer alan habere göre karışımını 30 litre su ve 6 litre çamaşır suyu ile elde ettiğini belirten Dovgalyuk, eyleminin videosunu da Youtube’dan paylaştı.

Dovgalyuk, erkeklerin pantolonları üzerinde kalıcı etki bırakacak bu eyleme ilişkin “Böylece herkes bu tür erkeklerin davranışlarını bedenlerinin hangi bölümünün kontrol ettiğini hemen anlayabilecek” ifadesini kullandı.

Dovgalyuk eylemini Moskova ve Kazan’a da taşımaya hazırlandığını belirtti.

İspanya’dan ABD’ye protesto

Aktivist Dovgalyuk daha önce de St. Petersburg metrosunda erkeklerin kadınların etek altı görüntülerini çekmesini iç çamaşırı ile metro hattında durarak protesto etmişti.

İspanya ve ABD’de de toplu taşımada erkeklerin bu şekilde oturması protesto edilmiş, bazı metrolara erkeklerin bacaklarını çok geniş bir biçimde açarak yanındaki koltuğun alanını işgal etmesi anlamına gelen ‘manspreading’i engelleyebilmek için uyarı levhaları konulmuştu.

Türkiye’de de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metrolarda erkeklerin bacaklarını açarak oturmaması için uyarı içeren tabelaları ve ilanları asacağını asmıştı.

Previous post
Bir şairin gözünden Kürt illerindeki yıkım: Özcan Alper'in yeni filmi 'Yıkıntılar Arasında'
Next post
Meksika’da bitmeyen adalet arayışı: 43 öğrencinin zorla kaybedilmesinin üzerinden 4 yıl geçti