Ana SayfaGüncelSiyasi tutuklulardan 3 günlük açlık grevi

Siyasi tutuklulardan 3 günlük açlık grevi

HABER MERKEZİ – Hasta tutukluların serbest bırakılması ve tecrit uygulamasının son bulması talebiyle cezaevlerindeki siyasi tutuklar bugünden itibaren 3 günlük açlık grevine başladı.

Cezaevinde bulunan siyasi tutuklular, üç günlük uyarı amaçlı açlık grevi eylemine başladı.

Cezaevlerinde bulunan PKK ve PAJK’lı tutuklular adına Deniz Kaya tarafından konuyla ilgili geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre talepler şöyle: “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve hasta tutukluların serbest bırakılması.”

MA’da yer alan habere göre, son dönemde Nihat Baymış, Celal Şeker, Selahattin Aytek ve Koçer Özdal isimli hasta tutukluların hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, “PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak önderliğimiz üzerinde tecridin kaldırılması ve hasta arkadaşlarımızın serbest bırakılması, tedavi edilmesi için uyarı amaçlı 12 Eylül’de başlatacağımız 3 günlük açlık grevi eylemine gireceğimizi belirtiyoruz” denilmişti.

Cezaevlerinde 1154 hasta tutuklu var

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 2018 Mart verilerine göre Türkiye cezaevlerinde, 402’si ağır bin 154 hasta tutuklu mevcut.

Yine İHD verilerine göre son 17 yılda 3 bin 500’e yakın hasta tutuklu yaşamını yitirdi.

Öcalan iki yıldır ailesi ile görüştürülmüyor

19 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan bu yana da ailesiyle görüştürülmüyor.

Müzakerelerin sürdüğü dönemde devrede olan, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) vekillerden oluşan ‘İmralı Heyeti’ de 5 Nisan 2015’ten bu yana İmralı’ya gidemiyor.

Avrupa Konseyi İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) gibi uluslararası kuruluşların girişimleri ise yetersiz bulunarak eleştiriliyor.