Ana SayfaÇalışma YaşamıSütyen takmadığı gerekçesiyle işten çıkarılan kadın işverenine dava açtı

Sütyen takmadığı gerekçesiyle işten çıkarılan kadın işverenine dava açtı

HABER MERKEZİ – Kanada’da sütyen takmadığı için işten çıkarılan Christina Schell, bunun cinsiyete dayalı bir yaklaşım olduğunu söyleyerek işverenine karşı insan hakları davası açtı.

Kanada’nın Alberta eyaletinde yaşayan ve Osoyoos Golf Klubü’nde garson olarak çalışan Christina Schell, sütyen takmayı reddettiği için işten kovuldu.

25 yaşındaki Schell’e kovulma nedeninin, servis yaparken tişörtün altına sütyen ya da atlet giyilmesi yönündeki yeni yönetmeliğe uymaması olduğu söylendi.

Bunun üzerine Schell işverenine, “Sütyen takmamanın bir sorun olduğunu bilmediğini” söylediğini aktardı.

Golf klübünün müdürü Doug Robb ise Schell’e yeni giysi yönetmeliğinin ‘kendi güvenliği’ için gerekli olduğunu savunarak, “Alkol alınınca golf kulüplerinde neler olduğunu biliyorum” dedi.

‘Bu insan hakları meselesi’

BBC Türkçe’de yer alan habere göre iki yıl önce ‘berbat bir şey’ olduğunu düşündüğü için sütyen takmayı bıraktığını kaydeden Schell, erkeklere yönelik böylesi bir giysi yönetmeliği olmadığını belirterek konuyu mahkemeye taşıdı.

İşverenine karşı insan hakları davası açan Schell, “Bu cinsiyete dayalı bir konu o yüzden de insan hakları meselesi. Benim meme uçlarım varsa erkeklerin de var” dedi.

CBC televizyonuna bu konuda görüş bildiren avukat Nadia Zaman “Sadece kadın çalışanların sütyen takması talep edilir ve buna benzer bir uygulama erkek çalışanlar için istenmezse bunu meşru gösteremezler” diye konuştu.

Previous post
Panahi için eylem yapan HDP'li vekillere silahını gösteren polis: "Buna güveniyorum"
Next post
CHP ve HDP'den 'şarbon' uyarısı: Ölümcül olabilir, virüse başka nerelerde rastlandı?