Ana SayfaEkonomi‘Türkiye ekonomik krizin göbeğinde, açlık sorunuyla karşı karşıya kalınabilir’

‘Türkiye ekonomik krizin göbeğinde, açlık sorunuyla karşı karşıya kalınabilir’

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomideki kötü gidişata dikkat çekerek, “Türkiye bugün bir ekonomik krizin göbeğinde, üstelik 2001’e göre daha ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, Türkiye’nin yakın bir zamanda açlık sorunuyla karşı karşıya gelebileceği uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da düzenlenen CHP TBMM Grubu 27. Dönem 1. Çalışma-Değerlendirme Programı’nın açılışında konuştu.

Gündeminde Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat olan Kılıçdaroğlu, “Türkiye bugün bir ekonomik krizin göbeğinde, üstelik 2001’e göre daha ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya” dedi.

AKP iktidarına çözüm önerileri sunduklarını ancak ‘ellerinin tersiyle ittiklerini’ belirten Kılıçdaroğlu, “Yaşanan kriz aslında bir siyasal krizdir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tek adam rejiminin olduğu ülkelerde bir kişi sorumludur. Bu yönetimlerde bir kişi asla sorumluluk almaz. Hanedanlık tarafından yönetilen ülkelerde bu tür tablolar toplumun gündemine gelir. Bu kişilerin temel özelliklerinden birisi herkes kandırır. O da şimdi vatandaşı kandırıyor. ‘Kriz mriz yok’ diyor. ‘Papaz bu krizin sebebi değil’ diye açıklama yaptı. Merakım şu havuz medyası şimdi ne yazacak?

“Şimdi kriz yok diyorlar iki katmanlı bir toplum çıktı ortaya. Bir saray ve çevresi iki halk. Biz halkın partisiyiz. Şimdi kriz var mı yok mu halktan yana bakalım. Önce emeklilerden bakalım. 1 milyon 600 binden fazla emekli 1500 liranın altında emekli aylığı alıyor. 800 lira, 1000 lira alan var. Haziran’dan Ağustos’a un fiyatları yüzde 36, havlu kağıt yüzde 16, domates salçası yüzde 40 arttı. Ekonomik kriz emekliyi vuruyor. Sarayın bundan haberi yok. Fiyatlar artıyor mutfakta yangın var herkes biliyor bunu. İşçinin memurun aylığı artmadı. Memurun ve işçinin mutfağında yangın var.”

‘Açlık sorunuyla yakın bir zamanda karşı karşıya gelebiliriz’

Yapımı süren 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin tutuklanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Tamamı hapiste. Hak arayanlar hapisteler şu anda” dedi ve ekledi: “Çiftçi daha henüz ekonomik krizin çok farkında değil. Ama gidecek bir süre sonra tarlasını ekmek için gübre ilaç alacak. Bir açlık sorunuyla Türkiye yakın bir zamanda karşı karşıya gelebilir.”

Previous post
'Türkiye krizin başlangıcında': Dış ticaret açığında sert düşüş
Next post
2 bin 200 çalışanı bulunuyor: Günaydın Group da konkordato ilan etti