Ana SayfaToplumsal CinsiyetTutuklanan Hatice Göz için Kampüs Cadıları’ndan açıklama: Özgürlük mücadelemiz sürecek

Tutuklanan Hatice Göz için Kampüs Cadıları’ndan açıklama: Özgürlük mücadelemiz sürecek

HABER MERKEZİ – Kampüs Cadıları ve Mor Dayanışma, dün tutuklanan feminist Hatice Göz için bir açıklama yaptı. Göz’ün kadına yönelik baskıların bir sonucu olarak tutuklandığı vurgulanan açıklama, “Özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yüzden rehin tutulan kız kardeşimizin, Hatice’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

Ankara’da 11 Eylül sabahı polis tarafından evine yapılan baskınla gözaltına alınan Hatice Göz, dün (20 Eylül) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kampüs Cadıları, üyeleri Göz’ün tutuklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Göz’ün psikoloji mezunu feminist bir kadın olduğu belirtilen açıklamada, “Hatice üniversite hayatı boyunca ve üniversiteden mezun olduktan sonra da kadın hakları için mücadelesini sürdürmüş, kadın cinayetlerine, tacize, şiddete, çocuk istismarlarına karşı çalışmalar yürütmüştür” denildi.

‘Kadın özgürlük mücadelesi hedef alınıyor’

Kampüs Cadıları ve Göz’ün anayasal ve demokratik çerçevede mücadele yürüttüğü vurgulanan açıklamada, giderek artan erkek şiddeti ve buna karşın faillerin cezasız bırakılmasına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bunun karşısında yükselen kadın mücadelesinden rahatsız olmuş olacaklar ki, Hatice ve Kampüs Cadıları şahsında kadın özgürlük mücadelesini, feminizmi ve bütün kadınları hedef almak istiyorlar. Kampüs Cadıları üyesi olmak, kadın mücadelesi içerikli paneller ve kamplar düzenlemek, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı olmak bir suçtur diyemedikleri, bunlar demokratik ve yasal haklar olduğu için de, bildikleri bütün illegal örgütlerin isimlerini kullanıp, hareketimizi olmadık bir zemine çekmeye çabalıyorlar.”

‘Rehin tutulan Hatice serbest bırakılsın’

Bu uygulamaların boşa olduğunu belirten kadınlar, Göz’ün derhal serbest bırakılmasını talep ederek açıklamayı şöyle sonlandırdı:

“Aramızdan bir kadının daha eksilmediği güne kadar özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yüzden rehin tutulan kız kardeşimizin, Hatice’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Mor Dayanışma da Göz için yayımladığı kısa açıklamada, “Hatice Göz’ün derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Çünkü tacize, şiddete dur demek, özgürlüğün peşine düşmek suç değildir. Çünkü kadın özgürlük mücadelesini yargılamaya gücünüz yetmez” ifadelerini kullandı.

Avusturyalı gazeteci de tutuklanmıştı

Öte yandan Göz’ün tutuklandığı operasyon kapsamında Almanya merkezli “re:volt” adlı derginin çalışanı ve Toplumsal Özgürlük gazetesinin yazarı olan Max Zirngast da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.


10 gündür gözaltındaydı: Avusturyalı gazeteci Max Zirngast tutuklandı


 

Previous post
Aksaray'da bir kadın işkence edilerek öldürüldü
Next post
AKP Sözcüsü Çelik'ten 'yerel seçim ve ittifak' açıklaması