Ana SayfaEkonomiVarlık Fonu’nda yeni yönetim: Başkan Erdoğan, vekili Albayrak

Varlık Fonu’nda yeni yönetim: Başkan Erdoğan, vekili Albayrak

HABER MERKEZİ – Varlık Fonu’nun başkanlığına Cumhurbaşkanı Erdoğan getirilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak başkan vekili oldu.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdürü’nün atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre Fon’un Yönetim Kurulu Başkanlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan getirildi.

Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da başkan vekili oldu.

Zafer Sönmez’in Yönetim Kurulu Fonu Genel Müdürlüğü görevine getirildiği atama kararına göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut yeni yönetimde yer almadı.

Yönetim Kurulu üyeliklerine Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı.

Varlık Fonu’na neler devredilmişti?

Olağanüstü Hal (OHAL) kararnameleri ve Başbakanlık kararlarıyla birer birer dev kamu kurumları ve şirketlerini bünyesine katan Türkiye Varlık Fonu’nun kurulduğu günün üzerinden iki yıl geçti.

Bu iki yıl içinde Hazine’ye ait bazı işletmeler veya bazı işletmelerdeki Hazine hisseleri, mülkiyeti Hazine’ye ait bazı malvarlıkları, taşınmaz mallar Varlık Fonu’na devredildi.

Fon’a devredilenler arasında Türkiye Petrolleri, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT ve Borsa İstanbul’un Hazine’ye ait hisselerinin tamamı ile Türk Hava Yolları, Türk Telekom, Ziraat Bankası, Halkbank hisselerinin bir bölümü bulunuyor.

Ayrıca TCDD İzmir Limanı, Türkiye Denizcilik İşletmesi ile Kayseri Şeker Fabrikası hisseleri, Çaykur, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Milli Piyango ve Türkiye Jokey Kulübünün düzenlediği bahislerle ilgili lisanslar ve son olarak da Bodrum’dan Kuşadası’na, Antalya’dan İstanbul’a kadar çoğunluğu turizm bölgelerinde toplam 2.3 milyon metrekare Hazine arazisi de geçen yıl kurulan Varlık Fonu’na aktarılanlar arasında.

Buralardan gelen kârlar, mal varlıklarının kira gelirleri, ecrimisil (kira benzeri) gelirleri ve diğer gelirler Varlık Fonu gelirleri arasına giriyor.

Previous post
Özgürlükçü Demokrasi Davası bugün
Next post
Helin Palandöken'in babası bireysel silahlanmaya karşı imza topluyor: 'Başka Helinler ölmesin'