Ana SayfaDünyaYunanistan’da LGBTİ aktivisti linç edilerek öldürüldü

Yunanistan’da LGBTİ aktivisti linç edilerek öldürüldü

HABER MERKEZİ – Yunanistan’da LGBTİ aktivisti Zak Kostopoulos, linç ederek öldürüldü. Medya ölümü ‘hırsızlık yapıyordu’ diye savunmaya çalışırken, hak savunucuları olay anına ilişkin görüntüleri ortaya çıkarıp, cinayeti protesto etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da LGTBİ aktivisti Zak Kostopoulos, linç edilerek öldürüldü.

Ülkedeki ana akım medya Kostopoulos’un hırsızlık yapmak üzere bir kuyumcuya girdiğini ve burada üzerine camın düşmesi üzerine öldüğünü iddia etti.

Gazete Duvar’dan Nikolaos Stelya’nın haberine göre Kostopoulos’un yakınları ve hak savunucuları medyadaki “hırsızlık” iddialarının ardından olay anına ilişkin elde ettikleri video görüntülerini yayınladı.

Videonun ortaya çıkması üzerine Kostopoulos’a saldıran dükkan sahibi tutuklandı. Cinayetin faili olduğu belirtilen bir kişi de aranıyor.

Görüntülerde Kostopoulos’un linç edildiği ve çevredeki insanların da bunu izlediği görülüyor.

Saldırının ardından dükkana gelen polislerin de Kostopoulos’a ters kelepçe uyguladıkları iddia edildi. Hastaneye götürülürken yaşamını yitiren Kostopoulos’un otopsi raporunun bugün çıkması bekleniyor.

Görüntülerde ne var?

Görüntülerde, Kostopoulos arkadaşları ile beraber oturduğu bir kafede bazı şahısların saldırısına uğruyor.

Saldırıdan kurtulmak için kendisini kuyumcunun içerisine atıyor. Ancak bu sırada kuyumcunun sahibi yakındaki bir başka dükkana gitmiş olduğu için bir süre sonra otomatik güvenlik sistemi devreye giriyor ve dükkanda yalnız olan Kostopoulos kilitli kalıyor.

Görüntülerden duruma şaşırdığı belli olan ve bir süre ne yapacağını bilemeyen Kostopoulos, dükkânın önünde saldırganlar toplanmaya başlarken durumun tehlikeli bir hal almaya başladığını anlıyor.

Yangın tüpünü kullanarak can havliyle kendisini dükkanın vitrininden dışarı attığında, dükkan sahibi ile bazı şahısların tekmelerine ve saldırısına maruz kalıyor. Ve bu saldırılar sonrasında hayatını kaybediyor.

Kostopoulos için protesto

Hak savunucuları, Kostopoulos’un geçmişte de saldırılara maruz kaldığını, LGBTİ hakları konusundaki azimli duruşu ile birçok kesimde rahatsızlık yarattığını vurguladı.

Kostopoulos’un ölümünün ardından Atina Politeknik’te yaklaşık 400 kişinin katıldığı protesto gösterisi düzenlendi.

Yunanistan’ın diğer kentlerinde de protestolar gerçekleşirken, protestoların sürmesi bekleniyor.




Önceki Haber
İsmail Devrim'in intiharını duyuran gazeteci Ergün Demir adli kontrolle serbest
Sonraki Haber
Fitch'ten bankalara ‘likidite’ uyarısı