Ana SayfaÇalışma Yaşamı3’üncü havalimanı inşaatında bir iş cinayeti daha

3’üncü havalimanı inşaatında bir iş cinayeti daha

HABER MERKEZİ – 3’üncü havalimanında bir iş cinayeti daha yaşandı. Havalimanı şantiyesinde rögar içinde bir işçinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Hak ihlalleri ve işçi ölümleriyle gündemde olan 3’üncü havalimanı şantiyesinde bir iş cinayeti daha yaşandığı bildirildi.

Bu kez hayatını kaybeden işçinin cansız bedeninin rögar içinde bulunduğu iddia edildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) konuya dair paylaşımı şöyle:

İş cinayetinde hayatını kaybeden işçinin adı ve uyruğunun belli olmadığı ve işçinin ölümünün gizlendiği de iddialar arasında yer alıyor.

Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) da bilgiyi doğrularken, yaşamını yitiren işçiyi Nepalli işçilerin temizlik yaparken bulduğunu aktardı.

Sendika, “İşçinin üç gün önce rögara düştüğü tahmin ediliyor. Adı, uyruğu belli değil. İşçinin ölümü gizleniyor. Bu bilgi Dev Yapı İşçileri Sendikası’na üye işçilerden geldi” dedi.

Havalimanındaki iş cinayetleri

Bu son ölümle beraber şu ana kadar havalimanı şantiyesinde yaşamını yitiren işçi sayısı 38’e yükseldi.

Ancak bunlar resmi rakamlar. Geçtiğimiz günlerde 3. Havalimanı’ndaki koşulları Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na soran HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, bu sayının 400’ün üzerinde olduğu iddiasını Meclis’e taşımıştı.

HDP’li vekil, yaşamını yitiren işçilerin ailelerine şirket yetkililerince ‘sus payı’ ve ‘kan parası’ teklif edildiği yönündeki iddialara yanıt istemişti.

Ayrıca, “Mezarlığa dönüş(türül)müş bir alanda çalışmaların hala devam edebiliyor olması nasıl izah edilmektedir?” sorusunu da bakana yöneltmişti.