Ana SayfaGüncel7 aydır tutukluydu: Gazeteci Barış Polat tahliye edildi

7 aydır tutukluydu: Gazeteci Barış Polat tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Barış Polat, yaklaşık 7 aydır tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

Kayyum atanan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Barış Polat’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşması Antep 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yaklaşık 7 aydır “Örgüt üyesi olmak ve propaganda yapmak” iddiasıyla tutuklu yargılanan Polat’ın hazır edildiği duruşmaya, avukatı Ahmet Hartavi’nin yanı sıra Polat’ın ailesi de katıldı.

MA’nın haberine göre kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Barış Polat yaptığı savunmada iddianamede ciddi hiçbir şeyin bulunmadığını söyledi.

Dağıtımını yaptığı gazetenin yasal olduğunu belirten Polat, “Yasal olan gazeteyi satmak suç değildir. Arkadaşlarımla yaptığım telefon görüşmeleri suç olarak sunulmuş. Ancak hiç birinde suç unsuru yok. Benim hiç bir örgütle ilişkim bulunmamaktadır. Hiçbir örgütün propagandasını da yapmadım” dedi.

İddia makamı ise Polat’ın tutukluğunun devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, gazeteci Polat’ın tahliye edilmesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni bir yol gereksinimi – Nejat Uğraş
Sonraki Haber
Erdoğan'dan parti içine mesaj: 'Bu yakınımdır' diye aday teklif etmeyin