Ana SayfaDünyaABD’de çoğu kadın binlerce kişiden ‘Kavanaugh protestosu’: Yüzlerce gözaltı

ABD’de çoğu kadın binlerce kişiden ‘Kavanaugh protestosu’: Yüzlerce gözaltı

HABER MERKEZİ – ABD’de binlerce kişi, Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği ve hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamaları bulunan Brett Kavanaugh’ı protesto etti. Protestoculardan 300’ü aşkın kişi gözaltına alındı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği ve hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamaları bulunan Brett Kavanaugh, başkent Vaşington’da protesto edildi.

Çoğunluğu kadın binlerce kişi, yargıç Kavanaugh’un şu anki görev yeri olan Temyiz Mahkemesi önünde toplanarak ABD Yüksek Mahkemesi’ne yürüdü.

Protestocular Senato binasına da girerek “Kavanaugh gitmeli” sloganları attı.

Senatör ofislerinin bulunduğu binada oturma eylemi yapan protestoculara müdahale eden polis, aralarında komedyen Amy Schumer ve oyuncu Emily Ratajkowski’nin de bulunduğu 302 göstericiyi gözaltına aldı.

Öte yandan New York’un Times Meydanı’nda da protesto düzenlendi.

Oylama bugün

Trump tarafından Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterilen koyu muhafazakâr yargıç Brett Kavanaugh’un Senato tarafından bugün onaylanması gerekiyor.

Cinsel saldırı ve taciz suçlamalarından sonra Demokrat Partili Senatörler, atama prosedürünün ertelenmesini talep etmişti.

Demokrat Partili Senato üyesi Diane Feinstein atama sürecine devam edilmeden önce Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) suçlamalarla ilgili soruşturma açması gerektiğini söylemiş, ardından soruşturma açılmıştı.

Cumhuriyetçiler, FBI’ın beş gün süren soruşturma sonrası sunduğu raporda, Kavanaugh’ın aklandığının belirtildiğini kaydetmişti.

Demokratlar ise soruşturmanın Beyaz Saray’ın engellemeleri nedeniyle yetersiz yapıldığını savunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
144. gün: 'Sadece Flormar’ın önünde değiliz, ülkenin her yerindeyiz'
Sonraki Haber
Sağlık sektörü de dahil oldu: Ankara'da iki özel hastaneden konkordato kararı