Ana SayfaGüncelAKP seçim öncesi ‘kayyum’ diyor başka bir şey demiyor: “Bu sistemin devamı şart”

AKP seçim öncesi ‘kayyum’ diyor başka bir şey demiyor: “Bu sistemin devamı şart”

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçim öncesi “Kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” sözleri sonrası benzer bir açıklama da AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan geldi. Dağ da seçilmiş belediye başkanlarının yerine atanan kayyumlar için “Bu sistemin devamı şart görünüyor” dedi.

AKP’nin Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hâlihazırda DBP belediyelerine atanan kayyumların devamının gerekli olduğunu söyledi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’a konuşan Dağ, DBP’li seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına ilişkin, “Kayyum belediyeleri başarılı ama bunun oya yansımasını seçim sonucunda göreceğiz” dedi.

Dağ, “Bu sistemin devamı şart görünüyor” açıklamasında bulundu.

Erdoğan da ‘kayyum’ demişti

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı açıklamada “Bu seçimlerde, teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa, anında gereğini yapıp, kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’nin ittifak halinde olduğu MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli de Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere dair ‘tedirginliğini’ dile getirdiği bir konuşmasında, “İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir” demişti.

MHP lideri DBP’li belediyelere atanan kayyumların ‘gitmesi’ halinde ise başkanlık nam-ı diğer ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tartışmaya açılacağını söyleyerek ‘kayyumların kalıcılaştırılması’ mesajı vermişti.

DBP’li 94 belediyede kayyum var

OHAL kapsamında çıkarılan 674 Sayılı KHK ile 11 Eylül 2016 tarihinden sonra Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 102 belediyesinden 94’üne kayyum atanmıştı.

DBP’nin 27’si kadın 70 eşbaşkanı, 81 de belediye meclis üyesi tutuklu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump rahip Brunson'la: Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik
Sonraki Haber
Cinsellik nedir?