Ana SayfaGüncelAKP’den Bahçeli’ye tepki: Cumhurbaşkanımız hedef alındı, ittifak ruhuna uyulmadı

AKP’den Bahçeli’ye tepki: Cumhurbaşkanımız hedef alındı, ittifak ruhuna uyulmadı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne affı?” çıkışına “Siyasi nezaketsizlik” diyerek yanıt veren MHP lideri Bahçeli’nin sözlerine AKP’den anında yanıt geldi. Yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Bahçeli’yi kastetmediği belirtilerek, “Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz, kabul edilebilir bulmuyoruz. Cumhur İttifakı’nın gerektirdiği siyasi nezakete uyulmamıştır” denildi.

AKP ile MHP arasındaki ‘af’ çatlağı karşılıklı polemiklerle devam ediyor.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ne affı?” çıkışına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter’dan yanıt vermişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ‘fuzuli bir demagoji’ olduğunu söyleyen MHP lideri, partisinin ‘hakir görüldüğüne’ dikkat çekerek bunun ‘siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacağını’ ifade etmişti.

Bahçeli’nin bu açıklamalarına yanıt AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

“Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz”

Bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, “Cumhurbaşkanımız imalarla konuşmayı sevmez. İma yollu MHP’yi ifade ettiğini söylemek Cumhurbaşkanımızı yeterince tanımamaktır. Cumhurbaşkanımız istese MHP’yi zikrederek konuşurdu. Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir” dedi.

Bahçeli’ye seslenen Çelik, “Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz, kabul edilebilir bulmuyoruz” dedi.

Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nın gerektirdiği ‘siyasi nezakete uymadığını’ ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Diliyoruz, bundan sonra hassasiyet gösterilsin. Bu şekilde yorumlar üzerinden fikir tesis ederek bu yaklaşımlarla yürümenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu cümleler son derece kırıcı cümlelerdir. Biz bunun tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz.

“Partimizde afla ilgili çalışma tamamlanmak üzere. Son noktayı koyunca Cumhurbaşkanımız açıklar. Son noktaya yaklaştık.

“Her iki partinin de siyasi tecrübeleri var. Her siyasi gündemde anlaşacağız diye bir şey yok. AK Parti’nin siyasi politikaları bellidir. Cumhurbaşkanımız şahıslara karşı işlenen suçları affetme yetkisinin bizde olmadığını ifade etti. Cumhur İttifakı’nın kıymetinin altını çiziyoruz. AK Parti her yerde aday çıkaracaktır. Bir formüle varılıyor varılmıyor arkadaşlarımız görüşüyor. Mutabakat varsa birlikte hareket edilir.”

Ne oldu, kim ne dedi?

MHP, uzun süredir gündemde tuttuğu ‘af’ konusunu son olarak Meclis’e sundu. Söz konusu ‘af tasarısı’ ise ‘Cumhur İttifakı’nda tartışmalara sebep oluyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun ikinci etabının açılış töreninde “Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, millete karşı işlenen suçları devletin affetme yetkisi yoktur, bu böyle biline” söylemini yineledi.

Ardından da Erdoğan, “50 bini aşkın uyuşturucu suçlusunun cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Af, ne affı?” dedi.

Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter’dan yanıt veren MHP lideri Bahçeli ise “Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi ve Erdoğan’ın açıklamalarının ‘fuzuli bir demagoji’ olduğunu söyledi.

MHP’nin ‘hakir görüldüğüne’ dikkat çeken Bahçeli, bunun ‘siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacağını’ ifade etti.

Bahçeli açıklamasında, “Siyasi nezaket ve nezahet, aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkâr ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir” ifadesini de kullandı.