Ana SayfaGüncelAKP’den itiraf: İçeriğine katılsak da muhalefetin önergelerini reddediyoruz

AKP’den itiraf: İçeriğine katılsak da muhalefetin önergelerini reddediyoruz

HABER MERKEZİ – Son olarak fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirmek için muhalefetin verdiği önerge reddedildi. AKP’li Sabri Öztürk ise muhaleften gelen önergeleri ‘içeriğine katılsalar dahi’ reddettiklerini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda fındık üreticilerinin sorunlarıyla ilgili önerge CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP desteklemiş ancak AKP’li 155 milletvekilinin oyu ile reddedilmişti.

AKP Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ‘muhalefetin verdiği önergelerin içeriğine katılsalar dahi reddedildiğini’ söyleyerek bu reddi gerekçelendirdi.

Giresun Time’a konuşan Öztürk, önergeleri içeriğine göre değil kimden geldiğine göre değerlendirdiklerini itiraf etti. Öztürk’ün savunması şöyle:

“Fındık’la ilgili sorunları araştırmak üzere verilen önergenin içeriğine karşı değiliz. Elbette bölgemizin tek geçim kaynağı fındıkla ilgili her türlü araştırma yapılmasını, tedbirler alınmasını istiyoruz.

“Ancak Meclis’te teamül gereği iktidar partisi kendi imzası olmayan önergeleri usulen reddeder. Yoksa içeriğine karşı çıktığımızdan değil. Böyle önemli bir konuda önergenin iktidar partisinin görüşü alınmadan ve imzası olmadan muhalefetin gündeme getirmesi sorunları çözmekten ziyade polemik sonucunu doğurmaktadır.”

Previous post
Muğla'da mültecileri taşıyan tekne battı, iki çocuk yaşamını yitirdi
Next post
Afyon'da Seval Sargün evlilik hazırlığında olduğu erkek tarafından öldürüldü